MAȘINI UNICE în Moldova! Cum vor să sară în ochi unii şoferi (VIDEO)

 • 62
 •  
 • 1
 •  
 •  
 •  
  63
  Shares

SUMĂ FABULOASĂ pentru un număr de înmatriculare. CE SCRIE PE PLĂCUȚĂ

EFICIENT, dar ILEGAL! Plăcuţele unei maşini erau ascunse din mers (VIDEO)

În țara noastră sunt înregistrate oficial, aproape 800 de mii de automobile. Toate au patru roți și un volan, multe dintre ele coincid la capitolul culoare și model. Așa că nu e de mirare că șoferii moldoveni își doresc să se evidențieze cu orice preț în trafic. Cei care își permit își cumpără bolizi de lux, creați doar în câteva exemplare. Majoritatea însă recurg la trucuri mai accesibile: își accesorizează caii de fier cu plăcuțe unice sau îi decorează cu picturi handmade. 

Șoferii cu simţ artistic optează pentru aerografie și își personalizează caii de fier cu ajutorul picturilor. În Moldova există un singur meşter care mânuiește aerograful pe capotele mașinilor – Alexandru Marshall. Nu a făcut cursuri speciale, ci doar şi-a comandat de peste hotare instrumentele necesare.

„La început toți credeau că este doar o peliculă şi că aceste desene nu pot fi realizate manual. Anume acest instrument ajută la redarea exactă a ornamentului. Rezultatul arată ca o fotografie, ca o imagine imprimată”, a spus specialistul aerografie, Alexandru Marshall.

Preferinţele inedite ale moldovenilor sunt completate de imaginaţia meşterului. O lucrare poate fi realizată timp de o lună sau chiar două,  în funcţie de compexitatea desenului.

Nici legislația nu creează obstacole conducătorilor excentrici.

„În mod normal, proprietarii ar trebui să meargă la secţiile de înmatriculare a transportului pentru a efectua modificările în certificatul de înmatriculare a vehiculului, iar dacă este aerografie se menţionează cu culoara vehiculuilui este combinată”, a menţionat inspectorul superior, INP, Gheorghe Marian.

Un alt element care oferă indvidualitate unui automobil sunt plăcuţele de înmatriculare personalizate. Solicitările au crescut în ultimii ani, fapt ce se datorează reducerii costurilor pentru plăcuţele „la comandă”.

„În urma unui studiu, s-a constatat că foarte multă lume şi-ar dori, dar preţurile erau un pic cam mărişoare”, a spus şeful secţiei înmatriculări vehicule, Sergiu Ţurcanu.

Lunar, întreprinderea Registru înregistrează în jur de 200 de cereri de la șoferii care își doresc combinații de cifre sau litere simbolice. Preţurile încep de la o mie de lei  şi pot ajunge până la zece mii de lei.

„Cele mai solicitate sunt plăcuţele care conţin trei cifre identice. Şi din astea, cele mai solicitate sunt cele care conţin trei cifre de 7”, a comunicat şeful secţiei înmatriculări vehicule, Sergiu Ţurcanu.

Sunt şi şoferi care optează pentru plăcuţe de decor, pe care este inscripţionat numele lor sau un cuvânt care îi caracterizează.

În  mod paradoxal, deşi o fac pentru a se evidenţia din mulţime, posesorii de maşini pictate sau echipate cu numere la comandă, refuză să vorbească public despre acest lucru.

În Moldova sunt înmatriculate circa 900.000 de mijloace de transport.

Cum verifici online dacă un număr de înmatriculare este sau nu disponibil

ATRAG TOATĂ ATENŢIA! Cele mai tari numere de înmatriculare din Moldova

CULMEA AROGANŢEI! Un șofer circulă prin Capitală cu un MESAJ OFENSATOR

AEROGRAFIE în Moldova. Solistul Zdob și Zdub și-a pictat mașina (VIDEO)

ÎŢI DĂ FIORI! Cum arată un Lamborghini Aventador tunat fioros de Novitec

Sursa: Emisiunea Știrile Dimineții/Canal3.md


 • 62
 •  
 • 1
 •  
 •  
 •  
  63
  Shares
Top