TEST DRIVE: Noua Skoda Superb

 • 80
 •  
 • 1
 •  
 •  
 •  
  81
  Shares

Sunt sigur că ați așteptat acest test drive de ceva timp și iată că se întâmplă! Noua Skoda Superb a ajuns în Moldova unde generația precedentă și-a bătut cu mare diferență concurenții! Dar ce noutăți aduce noul model, care sunt motoarele ce pot fi regăsite sub capota acestui model, cum este ținuta de drum și care va fi  verdictul AutoStrada pentru noua Skoda Superb aflați din acest test drive!

Primul lucru care îţi sare în ochi la acest automobil este că arată al naibii de bine. Noua generație şi-a păstrat look-ul familiar, dar încântă acum şi cu nişte linii mult mai rafinate. Nici modelul precedent nu arăta rău, însă dacă era privit din profil cam pierdea din frumusețe. Noul Superb arată fenomenal din toate unghiurile, iar pe deasupra a crescut și în dimensiuni, ceea ce îi conferă un plus de prestanță.

Su_035

Odată deschisă ușa șoferului veți descoperi o planșă de bord modificată, un volan în trei spițe, scaune mai confortabile și tot felul de sisteme noi. Postul de control este bine gândit, toate butoanele prin care puteți accesa cele mai vitale sisteme ale mașinii sunt amplasate ergonomic, iar dacă buzunarul vă permite, pe consola centrală va trona ecranul color de 8 inch, în timp ce scaunele pot fi tapițate cu piele și dotate cu sistem de încălzire şi chiar de ventilare.

Su_034

Dacă vorbim de portbagaj, marea diferență față de modelul precedent este că acum capacul acestuia nu va mai putea fi deschis în două moduri. Skoda a renunțat la modul de deschidere caracteristic sedanurilor, optând pentru deschiderea completă a capacului portbagajului, ceea ce permite încărcarea şi descărcarea facilă a bagajelor transportate. Apropo, dacă la generația precedentă spațiul de depozitare era considerat enorm, în cazul noului Superb acesta este și mai mare. Volumul portgajului măsoară acum 625 litri, față de 595 la modelul precedent!

Su_044

Chiar dacă par niște lucruri mărunte, posibil nesemnificative pentru unii, luate la un loc aceste soluții ingenioase fac din noul Superb o mașină practică, calitate din care au cam pierdut mult unii concurenți!

Su_051

Su_052

Su_056

Sub capota noului Superb pot fi găsite doar motoare turbo. Propulsoarele promit să fie mai eficiente și mai puternice. Astfel, puterea celor pe benzină variază între 140 și 280 cai, în timp ce dieselurile sunt oferite cu 150 și 190 cai putere. Sub capota acestui exemplar stă unitatea pe benzină de 2 litri turbo care produce 220 cai putere. Așa este, vorbim despre același motor care pune în mișcare Octavia RS.

Su_030

Standard noua Skoda Superb este echipată cu o transmisie manuală în șase trepte, însă opțional este oferit şi DSG-ul cu șase sau șapte trepte, excepție fiind motorul de 125 cai putere. Cât privește tracțiunea integrală, aceasta este disponibilă atât cu motorul de 1.4 litri TSI de 150 de cai putere, cât și cu vârful de gamă, motorul pe benzină de 2.0 litri TSI care produce 280 de cai putere. Pentru acest test drive ne-a fost oferit un Superb cu un motor pe benzină de 220 de cai.

Trecând în revistă tehnologiile cu care se poate lăuda noua Skoda Superb, aflați că acest model se poate bate ușor cu modelele din clasa premium. Automobilul dispune de un sistem de monitorizare a benzii de rulare, sistem de frânare în caz de urgență, de asistență la ieșirea din parcare, de monitorizare a unghiurilor moarte, de un sistem inteligent pentru faza lungă și de faruri active în viraje. Deci, noua Skoda Superb este acum mult mai inteligentă și capabilă să monitorizeze tot ce se petrece în jurul mașinii. Cât privește interacțiunea dintre telefonul mobil și sistemul de infotainment, aici lucrurile devin și mai interesante. Noul Superb beneficiază de sistemele Apple Car Play și Android Auto, tehnologii care vor avea grijă să vă țină ochii pe drumul din fața mașinii, dar în același timp vă vor permite să beneficiazți de toate tehnologiile incorporate în smartphone-uri.

maxresdefault

Su_tech_004_Crew_Protect_Assist

Su_tech_005_Front_Assist

Su_tech_007_Traffic_Jam_Assist

Dar ce ziceţi de amortizoarele electronice oferite opțional, datorită cărora puteți modifica gradul de rigiditate al suspensiei doar prin apăsarea unui buton. Graţie acestei opțiuni aveți șansa să dispuneți de o mașină cu o ținută de drum mai sportivă şi mai sigură în viraje!

VERDICT
Acesta a fost test driveul nostru cu noua generație Skoda Superb! Trecuie să recunosc că eu am sunt foarte impresionat de acest model. Designul este foarte atrăgător din orice unghi priviți acest automobil, ceea ce nu puteam spune de modelul precedent, calitatea materialelor este mai bună, practicabilitatea a fost îmbunătățită, iar motoarele sunt excelente. Singurul lucru pe care mi l-aș fi dorit pe acest model este ca izolarea fonică în zona roților să fie și mai bună, însă se pare că cehii trebuiau să lase ceva loc între noul Superb și Passat B8!

CALCULATOR COSTURI
Acestea fiind spuse, să vedem care ar fi costurile de cumpărare, asigurare și întreținere a unei Skoda Superb. În Moldova, prețul acestui model începe de la 17.600 de euro, ceruţi pentru versiunea cu dotări de bază, motor de 1.4 litri TSI de 125 cai putere și cutie manuală cu șase trepte. Datorită motorului mai puternic de 220 de cai, transmisiei DSG și echipării Style, prețul exemplarului testat de noi a ajuns la 27.000 de euro!

Astfel, cu un avans de 25 la sută, la care se adaugă și comisionul de administrare de 1,5 procente, va trebui să achitați din start 7.155 euro, pentru ca ulterior să mai plătiți câte 1134 de euro timp de 48 de luni.

Întreţinerea acestui model pe durata primelor 30 000 de kilometri vă va costa 8.000 de lei (3.300 + 4.700), în timp ce costurile de asigurare anuală vor constitui: 405 lei pentru polița RCA și 1.134 euro pentru asigurarea CASCO.

Su_030

Su_033

Su_034

Su_035

Su_036

Su_037

Su_038

Su_039

Su_040

Su_041

Su_043

Su_044

Su_045

Su_046

Su_047

Su_048

Su_049

Su_051

Su_052

Su_053

Su_054

Su_056

Su_057

Su_tech_004_Crew_Protect_Assist

Su_tech_005_Front_Assist

Su_tech_007_Traffic_Jam_Assist

SuC_22

SuC_26

SuC_28

SuC_30

SuC_31

SuC_32

Sup_CVBSX

Sup_DFGHX

Sup_FGTDX

Sup_HGFDX

Sup_JJHDX

Sup_JKLVX

Sup_LKJUI

Sup_QATFX

Sup_SDFCX


 • 80
 •  
 • 1
 •  
 •  
 •  
  81
  Shares
Top