MAŞINA PREŞEDINTELUI. Cum e să te afli în limuzina cu numărul RM 0001

 • 198
 •  
 • 15
 •  
 •  
 •  
  213
  Shares

GLUMĂ VIRALĂ! BANCUL unui preşedinte al SUA despre maşini în URSS

Test-drive de la Vladimir Putin. Preşedintele rus a condus noua Lada Vesta (VIDEO)

Un Mercedes-Benz S500 va fi maşina de serviciu a candidatului care va câştiga alegerile prezidenţiale din 13 noiembrie 2016. AutoStrada.MD a realizat anterior un material exclusiv despre limuzina şefului statului, iar impresiile le găsiţi mai jos:

Ideea acestui test drive mi-a venit în cadrul unui talk show de la Publika TV, unde mai mulţi invitaţi s-au arătat împotriva acestor maşini. Nu că aş fi vrut să le apăr, dar presupunerile unor invitaţi precum că la interior acestora s-ar găsi elemente aurite sau chiar diamante, m-au făcut să fiu curios ca să le cunosc mai bine! Adevărul este că mi-a fost foarte greu să organizez acest test drive, dar după lungi discuţii cu SPPS şi conducerea Aeroportului Internaţional Chişinău, am reuşit!!!

Probabil mulţi dintre voi îşi mai reamintesc din ştirile difuzate câteva luni în urmă pe toate posturile de televiziune că Serviciul de Protecţie şi Pază de Stat (SPPS) al Republicii Moldova a optat pentru câte un Mercedes-Benz S500 pentru Preşedintele Republicii Moldova, Primul Ministru şi Preşedintele Parlamentului. Norocul meu este că toate trei mi-au fost oferite pentru acest test! Lucky me 🙂

Însă înainte de a trece la subiect, celor care s-au întrebat ce alte opţiuni au fost luate în calcul vă pot spune că din discuţiile pe care le-am avut cu cei de la SPPS ele au fost următoarele: BMW Seria 7, Lexus LS,  şi Audi A8, toate obligatoriu cu tracţiune integrală! De altfel cel din urmă a fost şi cel mai tentant, în special în versiune cu motor turbo diesel de 4.2 litri TDI care produce 350 de cai putere şi un cuplu imens de 800 Nm!! În cele din urmă ideea cu Audi A8 a fost abandonată din cauza aceluiaşi diesel, care în viziunea unor factori de decizie nu e un propulsor de încredere în special pe timp de iarnă!

Dar să revenim la Mercedes-Benz S500… Cei dintre voi care s-au aşteptat să descopere un model blindat, aflaţi că NU ESTE! Din cauza banilor insuficienţi alocaţi pentru a procura aceste maşini, cele trei exemplare procurate nu dispun de asemenea sisteme de protecţie, ci doar de câteva girofaruri bine ascunse în spatele grilei! În schimb în mod obligatoriu acestea au trebuit să dispună de un propulsor puternic, tracţiune integrală, ampatament mărit şi câteva opţiuni absolut necesare pentru cel de pe bancheta spate! Acestea fiind un frigider, sistem de masaj pentru a dezmorţi spinarea demnitarilor la distanţe lungi, un monitor color, măsuţă pentru lucrul la calculator şi cam atât. Aşa sau altfel, dar toate aceste doleanţe împreună cu reducerea primită au costat statul 130.000 Euro per exemplar, adică 390.000 Euro în total!

Să vă spun câte ceva despre propulsor! Mercedes-Benz S500 vine echipat cu un V8 de 4.6 litri care produce 435 de cai putere şi livrează cel mai mare cuplu maxim din segment, 700 Nm! Împreună cu transmisia automată cu 7 rapoarte 7G-Tronic la care este cuplat motorul, aceste cifre le vor permite primelor persoane din stat să accelereze până la prima sută de kilometri în 5.0 secunde, în timp ce viteza maximă pe care o poate atinge un S500 Long 4MATIC este limitată electronic la 250 km/h! Cu siguranţă vă interesează cât consumă maşina de serviciu al Preşedintelui. Ei bine, din câte am observat eu, 22 litri la 100 de kilometri! Tu ce zici, e mult sau puţin?!

Ah da! Şi suspensia pneumatică a fost un „must have” pentru cele trei maşini. Adevărul este că aceasta este ceva mai capricioasă pe drumurile din Moldova, este mult mai scumpă în exploatare, doar un amortizor costând uşor peste 1.000 Euro! În schimb, datorită acesteia, maşina este foarte confortabilă.

În drum spre Aeroportul Internaţional Chişinău am parcurs şi drumuri cu o suprafaţă mai puţin bună, însă nivelul confortului nu a lăsat de dorit! Odată selectat modul Confort, maşina oferă o ţinută extrem de plăcută şi moale, însă partea cea mai interesantă este că în mod normal, atunci când rulează în cortegiul oficial, suspensia stă în modul Sport, pentru ca limuzina să se ţină cât mai bine de asfalt la viteze de 140 km/h!

VERDICT
Acestea au fost impresiile despre maşina de serviciu al Preşedintelui Republicii Moldova. Ce am înţeles de aici? Automobilul nu este blindat, inserţii din aur nu există la interior, preţul acesteia este de 130.000 Euro, iar confortul pe care îl oferă este foarte înalt! Ah da, am uitat să vă spun despre plăcerea de a merge cu o escortă formată din două Touareg-uri în plină zi pe străzile din Chişinău! Doar de 8 minute am avut nevoie să ajungem la aeroport, păcat că după acest test am făcut 30 de minute🙂

MAŞINILE celor mai puternici lideri. Cum circulă Obama, Putin sau Merkel

Mercedesul lui Ceauşescu, vândut! Cât s-a plătit pentru mașina exclusivă


 • 198
 •  
 • 15
 •  
 •  
 •  
  213
  Shares
Top