SECOND TEST: Renault Megane

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Mașinile franceze nu sunt prea îndrăgite de clienții din Moldova, trebuie să recunoaștem acest lucru. Mulți spun că nu sunt fiabile, în timp ce alții glumesc pe seama proprietarilor care nu se salută în timpul zilei pe drum pentru că s-ar întâlni în fiecare dimineață la service!

Pe de altă parte, este foarte greu de concurat pe piața mașinilor second hand cu automobilele de origine franceză, deoarece ele oferă cel mai bun raport preț-dotări și consum de combustibil! Printre acestea se află și Renault Megane 2, un automobil produs începând cu anul 2002 care în Moldova are un preț cuprins între 1000 și 5000 de euro!

autowp.ru_renault_megane_grandtour_47

De fapt, Renault Megane 2 a avut un start foarte puternic la începutul carierei sale. Accest model a reușit să fie cel mai vândut în Franța și s-a menținut în top trei ani la rând pe una dintre cele mai importante piețe din Europa, Marea Britanie.

Bineînțeles că titlul mașina anului 2003 în Europa i-a fost de folos, însă atunci când EuroNCAP a numit în premieră acest model drept cel mai sigur din segmentul C de automobile, Megane 2 a devenit un adevărat succes! Din acest motiv, dacă sunteți interesat de un Megane verificați minuțios prezența airbag-urilor, pentru că de obicei vânzătorii de la noi au obișnuința să ascundă lipsa lor după un accident.

autowp.ru_renault_megane_5-door_10

În cazul în care mașina nu a avut parte de accidente grave, veți fi protejat de mai bine de șase airbag-uri și centurile pretensionate. Megane 2 se mai laudă și cu senzori de greutate a pasagerilor față, iar astfel, în cazul unui accident adaptează presiunea airbag-urilor la greutatea pasagerilor față pentru a reduce din forța impactului!

Renault Megane 2 putea fi comandat fie cu propulsoare pe benzină ce au un volum cuprins între 1.4 și 2.0 litri, cât și cu turbodieselurile dCi cu o capacitate cilindrică cuprinsă între 1.5 și 2.0 litri. Bineînțeles, cele mai populare sunt variantele de 1.5 litri dCi care sunt disponibile în diferite versiuni de putere.

autowp.ru_renault_megane_grandtour_29

Exemplarul condus de noi are sub capotă varianta cu 82 de cai putere ce este suficientă pentru a fi utilizată în traficul urban. Pe autostradă în schimb, aceasta își pierde din forță pe la 120-130 de km/h, iar astfel va fi mai greu să vă angajați în depășiri.

De fapt, motorul acestei mașini este și marea ei problemă! Spunem asta deoarece proprietarul unui Megane 2 cu motor de 1.5 litri dCi trebuie să fie foarte atent la uleiul pe care îl alege și la înlocuirea unor componente în timp util. În caz contrar, acestea pot ieși din funcțiune și aduce cheltuieli de până la 1000 de euro! Însă, potrivit proprietarului acestei mașini, dacă toate lucrările sunt efectuate la timp, mașina poate merge și până la peste 170 000 de kilometri fără prea mari probleme.

autowp.ru_renault_megane_grandtour_49

Costurile legate de reparația suspensiei nu sunt prea mari și se pot ridica la 200 de euro anual pentru a înlocui toate consumabilele suspensiei. Indiferent de suprafața de drum pe care rulează, plasticul din această mașină scârție tare, din acest motiv proprietarul acestui exemplar a lucrat la antifonare.

În ciuda riscurilor ce vă pot lua mulți bani din buzunar, cel care va opta pentru Renault Megane 2 va dispune de o mașină eficientă, care poate arăta un consum de 4,3 litri în regim extra-urban, una care este spațioasă, dar și foarte sigură, calități care rămân un mare avantaj pentru Megane 2 chiar și la mai bine de 10 ani de la startul producției.

autowp.ru_renault_megane_5-door_za-spec_7

autowp.ru_renault_megane_break_2

autowp.ru_renault_megane_break_3

autowp.ru_renault_megane_break_5

autowp.ru_renault_megane_break_7

autowp.ru_renault_megane_break_9

autowp.ru_renault_megane_break_10

autowp.ru_renault_megane_break_11

autowp.ru_renault_megane_break_12

autowp.ru_renault_megane_grandtour_2

autowp.ru_renault_megane_grandtour_24

autowp.ru_renault_megane_grandtour_25

autowp.ru_renault_megane_grandtour_26

autowp.ru_renault_megane_grandtour_27

autowp.ru_renault_megane_grandtour_28

autowp.ru_renault_megane_grandtour_30

autowp.ru_renault_megane_grandtour_32

autowp.ru_renault_megane_grandtour_33

autowp.ru_renault_megane_grandtour_38

autowp.ru_renault_megane_grandtour_39

autowp.ru_renault_megane_grandtour_41


 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Top