Care sunt cele mai avansate 10 tehnologii auto până în 2020

 • 10
 •  
 • 1
 •  
 •  
 •  
  11
  Shares

BMW dezvoltă un nou tip de baterie pentru mașinile electrice

IMAGINI FANTASTICE! Cum este asamblat manual un Bugatti Chiron

Suntem setati pe viitor si tehnologie. Mercedes-Benz si-a prezentat noul concept total autonom F015 Luxury in Motion in Las Vegas, iar Buick, Chevrolet, Hyundai, Infiniti sau Volkswagen au aparut la evenimente cu masini sport concept de cea mai noua generatie.

Unele dintre tehnologiile prezentate sunt aproape de a fi implementate pe modelele in serie, dar multe dintre ele raman de domeniul SF.Rata in care tehnologia schimba ideea de transport personal a crescut in fiecare an si la fel si cererea de piata. Acest lucru ne-a pus pe ganduri, asa ca am compilat un fel de clasament al tehnologiilor pe care credem ca le vom vedea la targurile auto inainte de anul 2020:

1. Vehiculele autonome 

Sa scapam intai de acesta idee. Si nu vorbim de modele total autonome, pentru ca va fi nevoie de mai multi ani pana cand o masina va conduce singura undeva, fara control uman.Dar pana in 2020, sigur vom avea masini capabile sa fie autonome in anumite circumstante. Gandeste-te la primii ani ai modulului de control al vitezei de croaziera.

2. Sistemul Driver Override 

Are legatura cu tehnologia autonoma, dar este diferit pentru ca masina ia propriile ei decizii, impotriva celor ale soferului. Avem deja masini care franeaza automat daca soferul nu face asta, pana in 2020 vom avea masini care franeaza chiar daca soferul are pedala de acceleratie la maximum.Dezvoltarea masiva a tehnologiei senzorilor va produce o schimbare in prioritati si va da ultimul cuvant masinii.

3. Acces biometric 

Schimbarile din ultimii ani ne duc cu gandul la asta. Am plecat de la chei, am renuntat la ele si credem ca urmatorul pas va fi fara chei dar cu amprente (sau, poate, scanarea retinei). Seamana cumva cu tehnologiile aplicate si pe telefonul mobil? Ar trebui, pentru ca de acolo au fost importate.

4. Urmarirea completa a masinii 

Companiile de asigurari si unele guverne vorbesc deja despre taxe bazate pe numarul de km parcursi de un sofer. Probabil ca pana in 2020, aceleasi companii vor oferi preturi mai bune soferilor care vor accepta un astfel de sistem. Noi speram ca tehnologia sa ramana bazata pe voluntariat, dar nu suntem siguri ca se va opri aici.

5. Sistem video activ pe parbriz 

Primul pas a fost deja facut cu tehnologia Head-Up Display (HUD), prin care masina proiecteaza pe parbriz date necesare soferului. Daca asta a fost un pas interesant in 2015, credem ca pana in 2020, tehnologia va avansa si va ajunge la proiectia mediului inconjurator pe oricare dintre geamurile masinii.Imagineaza-ti un sistem de navigare care iti prezinta (poate din memorie) cum arata urmatoarea curba la dreapta cand inca nu ai ajuns la ea.

6. Oprirea masinii de la distanta 

Bine, tehnologia exista deja, in ultimii ani multe masini furate au fost oprite in felul acesta, multe urmariri ale politiei au fost scurtate, dar multi dintre soferi habar nu au de existenta ei.Speram ca pana in 2020 sa faca parte din constiinta sociala si sa aiba un impact negativ asupra audientelor buletinelor de stiri din toata lumea.

7. Sistem de monitorizare a sanatatii 

Compania Ford a fost cea care a venit cu ideea unei centuri de siguranta sau a volanului cu senzori care sa urmareasca semnele vitale, desi tehnologia este la fel de avansata si in afara masinii (de exemplu, pe telefonul mobil).Combina aceasta tehnologie cu ideea de autonom si vei avea o masina care trage pe dreapta si suna la 112, dupa ce soferul a avut un atac de cord.

8. Super-masina cu 4 cilindri 

Tot Ford a prezentat, nu de mult, un nou model GT cu motor twin-turbo V6. Nu stiu cum li se pare acest model iubitorilor de viteza, dar un motor usor V6 care produce peste 600 de cai putere poate depasi oricand orice super-masina, mai ales daca are caroseria din fibra de carbon.Speram ca pana in 2020 sa vedem prima super-masina cu motor in 4 cilindri, care depaseste 320 de km/h.

9. Marketing personalizat 

Stii asta. Facebook, Twitter sau Gmail afiseaza deja reclame bazate pe ceea ce-ti place. In 2020, masina va fi conectata direct la internet, asa ca oamenii din publicitate au spatii de afisare in plus.Sa nu mai vorbim de personalizare. Speram doar ca aceasta tehnologie va fi doar optionala. Asta nu inseamna ca nu trebuie sa ne pregatim pentru ea.

10. Masini reconfigurabile 

Categoria micilor SUV este pe val in acest moment, la fel si camionetele. Cum ar fi sa le ai pe amandoua intr-o singura masina?Imagineaza-ti un SUV care are posibilitatea de a retrage partea din spate a caroseriei si plafonul si se transforma intr-o camioneta. Nu pare atat de greu. Mai pui si un scaun sport si esti unde trebuie.

SOLUŢIE de la Volkswagen: Cum dezgheţi parbrizul după nopţile geroase

DEZVĂLUIRE UIMITOARE! Ce rost au aceste puncte negre de pe parbriz

Semnele de circulație, explicate cu smartphone-ul. APLICAŢIA NECESARĂ

Sursa: Cars


 • 10
 •  
 • 1
 •  
 •  
 •  
  11
  Shares
Top