VIDEO: Retrospectiva anului 2014 asa cum l-a vazut redactia AutoStrada!

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Anul 2014 a fost unul deosebit de important și încărcat pentru AutoStrada. Ne-am dorit să fim și mai buni pentru Dumneavostră, telespectatorii noștri, dar și mai obiectivi pentru a vă da sfaturi cât mai corecte.

În decursul acestor 365 de zile am avut multe lucruri de făcut, însă cel mai important lucru și marea provocare pentru noi a fost lansarea emisiunii în noul format de 48 de minute. Nu a fost ușor, din moment ce în Moldova nu s-a mai văzut o emisiune auto atât de complexă care să dispună și de un studio atât de performant.

64

Am lucrat mult la el, însă după multe proiecte, a venit și ziua când studioul nostru a început să prindă contur. Dimensiunile acestuia aveau să fie impunătoare din moment ce lățimea acestuia ajunge la 20 de metri, iar înălțimea este de 15 metri, la fel ca un bloc de locuit cu trei etaje.

16

În paralel a trebuit să pregătim materiale din cele mai interesante, iar astfel pe parcursul lui 2014 am fost cea mai căutată redacție auto din Moldova de către importatorii oficiali, care ne-au oferit șansa să testăm cele mai noi modele în afara țării, în cadrul test driveurilor internaționale.

085_BMW_X4-620x413

Așa s-a făcut că noi am fost cei care au testat primii pentru Dumneavoastră o sumedenie de modele noi. Și iată doar câteva dintre ele:  BMW Seria 4 Gran Coupe și noul X4 în orașul spaniol Bilbao, noile motoare Opel la sudul Ungariei, Porsche Cayenne facelift la Barcelona, noua generație Opel Corsa la Frankfurt, Germania, sau test driveul cu noul Porsche Macan pe care l-am încercat tocmai pe continentul african în Maroc sub bătaia unui soare arzător în timp ce acasă temperatura nu trecea de 10 grade cu plus.

FX15692-620x413

Nu ar trebui să uităm despre invitația primită din partea importatorului Volvo în Moldova pentru a merge în Suedia la uzina companiei din orașul Goetheburg pentru a fi martorii unui crash test adevărat cu implicarea noului XC90. A fost o experiență uimitoare pe care nu o vom uita prea repede.

43

4

9

Am mai convocați de curând de Chevrolet la Machester pentru a urmări de pe stadionul Old Traford meciul echipei gazde cu Hull City câștigată într-un final de Manchester, cât și de Mercedes-Benz Moldova la Stuttgart pentru a urmări cum este asamblat noul S-Class, reportaje care vor fi publicate în curând în exclusivitate pe AutoStrada.MD.

IMG_8961-ok_resize

2048_I_1_2834

Pe parcursul lui 2014 am avut parte și de câteva ieșiri de lungă durată, iar probabil cele mai provocatoare au fost deplasările către Salonul Auto de la Geneva și de la Paris.

În ambele cazuri am mers nu doar ca să vedem cele mai tari premiere din acest an de pe continentul european, dar și pentru test driveuri de neuitat cu modele ca Porsche 911 Turbo S și Panamera Turbo modificate de TechArt, cât și cu noul BMW M4. Să nu uităm și de vizita la atelierul TechArt unde am văzut cum sunt modificate modelele constructorului din Zuffenhausen, cât și de muzeul Porsche unde am mers pentru a prezenta galeria Project – Top Secret.

2_resize

IMG_0005_resize

2014-04-30-10.49.55-620x465

Foarte interesant este că după Salonul Auto de la Paris, am pornit la volanul unui BMW X3 în căutarea celor mai tari priveliști din Europa, iar astfel le-am căutat în Germania, Franța, Elveția, Austria ca într-un final să ajungem în Italia pe pasul Stelvio la aproape 3.000 de metri altitudine.

IMG_9994-3_resize

Odată ajunși în Munchen am continuat drumul spre casă cu un Hyundai Santa Fe pe care l-am supus unui test de anduranță de 5.000 de kilometri, timp în care am reușit să cunoaștem mult mai bine acest model.

86

Nu ar trebui să uităm și de campania În Europa Fără Vize, în cadrul căreia AutoStrada s-a avântat prin mai multe state europene pentru a verifica dacă moldovenii pot circula nestingherit doar cu pașapoartele moldovenești pe bătrânul continent.

2014-04-28-16.57.42-1-600x600

Călătoria noastră spre Europa a început în noaptea de 27 spre 28 aprilie, moment istoric din care moldovenii au primit liber la călătoriile în Europa fără vize, doar cu paşaportul biometric. Chiar la ora 12 noaptea era deja la frontieră, ceea ce ne-a oferit posibilitatea să fim primii care am ieșit din țară. Ne-am aventurat în această călătorie la bordul lui Hyundai Tucson, maşina redacţiei AutoStrada.MD pe care v-am promis că o vom testa în diferite condiţii şi iată că în acel moment maşina noastră avea în faţă de peste 5.000 de kilometri!

2014-04-28-18.01.22-620x465

Între timp, aflându-ne acasă, am dat curs invitațiilor venite din partea importatorilor în cadrul cărora erau prezentate noi modele. Anume aceste evenimente aveau să devină cele mai răsunătoare în lumea auto pe plan național. Aici vorbim despre Mercedes-Benz GLA sau noul C-Class, BMW X4 și X6, Porsche Cayenne, Macan sau 911 Targa, Toyota Highlander, Jaguar F-Type, Range Rover Long Weel Base sau noul Hyundai Sonata.

IMG_0402-620x413

Pdupă cum probabil deja v-cm convins, am avut multe de văzut pe parcursul acestui an ca ulterior să împărțim impresiile noastre și cu Dumneavostră. Pentru a confirma prin cifre aceste afirmații, aflați că pe parcursul acestuia am efectuat aproximativ 50 de test driveuri, inclusiv de anduranță, atât în țară cât și în afară, iar pe parcursul acestora am parcurs în jur de 50.000 de kilometri.

Însă pentru a vă oferi conținut cât mai interesant nu doar pe TV, pe parcursul acestui an am continuat să dezvoltăm AutoStrada.MD, unul dintre cele mai vizitate site-uri auto din Moldova pe care ați avut ocazia să vedeți primii pozele noului Volvo XC90, atunci când acestea erau ținute în mare taină, cât și reportaje de la uzina Porsche din Leipzig sau de la prezentarea noului Ford Focus la Frankfurt.

1-620x413

20-620x413

Așa am văzut noi cei de la AutoStrada anul 2014. Acum privim spre 2015 cu multă dorință de a vă prezenta o sumedenie de reportaje noi și de a sărbători alături de voi, cei mai fideli telespectatori prima aniversare notabilă a emisiunii și anume 5 ani de la lansarea acestui proiect. Detalii în curând. Fiți aproape! Dar până atunci vă mulțumim că ne urmăriți.


 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Top