Special AutoStrada.MD: Iata ce culori aleg moldovenii pentru masinile noi! (video)

 • 8
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  8
  Shares

În fiecare zi, vedem pe drumuri mii de automobile, iar majoritatea acestora sunt de culoare neagră sau albă. Ne-am propus să aflăm care este cea mai populară culoare, de această dată în funcţie de marca maşinii. Inesa Voscoboinic a vizitat mai multe showroomuri din Chişinău pentru a afla care este totuşi cea mai populară culoare pe care o aleg moldovenii.

Toyota
În cazul producătorului japonez  33 la sută dintre clienţi aleg culoarea neagră, albul este dorit de 25 la sută, iar pentru gri optează 13 la sută dintre aceştia. La celălalt capăt sunt culorile mai aprinse printre care roşu sau verde, unde pentru roşu optează doar 3 la sută dintre clienţii moldoveni. Potrivit directorului de vânzări Toyota în Moldova, Serghei Maximciuc, „culoarea preferată variază de la un model la altul. Spre exemplu, pentru modelele Toyota Land Cruiser 200 sunt alese culorile mai întunecate, cu preferinţă negrul, în timp ce în cazul modelelor compacte, culorile aprinse sunt preferatele clienţilor autohtoni. ”

16

BMW
În cazul modelelor BMW, culoarea neagră şi cea albă sunt cele mai preferate de moldoveni. O dovadă clară în acest sens sunt cele două culori, în care au fost vopsite maşinile expuse în showroomul producătorului bavarez. Odată intraţi, am descoperit doar maşini albe şi negre – un indiciu clar al preferinţelor coloristice ale clienţilor mărcii. Însă când vine vorba despre modelele sportive cum ar fi BMW Seria 1 M Coupe, portocaliul scoate mai bine în evidenţă formele acestuia.

_MG_9673

Land Rover
Clienţii Land Rover se pare că adoră negrul, deşi producătorul britanic oferă o paletă de culori cu 38 de nuanţe.Cea mai scumpă dintre acestea costă suplimentar 8.000 de euro. Interesant este că în cazul modelelor Land Rover, negrul este ales de regulă pentru SUV-urile de talie mare, cum ar fi noul Range Rover Vogue. Roşul, albul sau chiar albastrul deschis este alegerea celor care optează pentru excentricul Range Rover Evoque.

13

Jaguar
Iată şi o altă marcă de lux britanică şi iar culorile alb şi negru sunt preferatele moldovenilor cu dare de mână. Prima este cea mai populară pentru modelul Jaguar XF, iar negrul este ales cel mai des pentru limuzina Jaguar XJ. Potrivit lui Sergiu Gîdei, manager de marketing Land Rover/Jaguar şi Volvo în Moldova, există două motive pentru care moldovenii aleg anume aceste culori. Primul ţine de partea practică ce presupune că maşinile de această culoare pot fi întreţinute mai uşor, în timp ce al doilea motiv ţine de faptul că moldovenii sunt conservatori în materie de culori, iar astfel clienţii autohtoni nu prea obişnuiesc să experimenteze.

jag_xfr_speed_pack_image_1_290812_LowRes

Volvo
Iată o surpriză, dacă la toate mărcile negrul era cea mai solicitată culoare, la Volvo culoarea bronzului este cea mai populară în Moldova. Adevărul este că modelele suedeze de această culoare arată într-adevăr foarte bine. Deşi în trecut cei de la Volvo au fost extrem de conservatori în ceea ce priveşte culorile maşinilor produse.

7

Hyundai
Cât priveşte producţia Hyundai, deşi negrul este foarte popular, uitându-ne la maşinile expuse în showroom am observat că şi culorile deschise sunt la mare căutare printre clienţii mărcii coreene. Potrivit reprezentanţilor mărcii, doamnele optează pentru culorile aprinse, în timp ce domnii preferă culoarea neagră sau pe cea albă!

_MG_9184

VREM PĂREREA TA! Tu ce culoare ai prefera pe o maşină nouă?


 • 8
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  8
  Shares
Top