PREMIERA MONDIALA: Land Rover Discovery Sport – primele detalii si imagini oficiale (VIDEO)

 • 2
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  2
  Shares

Doamnelor și domnilor, faceți cunoștință: acesta este noul Land Rover Discovery Sport – succesorul modelului Freelander, primul vehicul din noua familie Discovery și primul Land Rover creat în cadrul parteneriatului companiei din Coventry (Uniunea Ragală) cu Virgin Galactic.

LeadImage-LR_DS_Spaceport_location_02

Timp de ultimii patru ani, activitatea esențială a companiei Land Rover se baza pe gama Range Rover, începând de la compactul Range Rover Evoque, continuînd cu noul Land Rover Range Rover și până la recentele Range Rover Sport și LWB Range Rover. În 2014, atenția companiei este orientată spre modelele Land Rover, în special spre noua gamă de modele Land Rover Discovery, al cărei primul reprezentant este înlocuitorul lui Land Rover Freelander, numit Land Rover Discovery Sport – primul SUV nou al companiei orientat spre clienții care au nevoie de un tot-teren pentru transportarea familiei.

LR_DS_Interior_09

Despre aspectul exterior al automobilului (unul dintre cele mai discutate puncte ale noului model) putem spune că reușește armonios să combine nu doar noul limbaj stilistic al modelelor Range Rover cu a doua generație Land Rover Freelander, dar reprezintă și prima lansare în serie a designului lansat de conceptul Discovery Vision. Cu cel din urmă se aseamănă cel mai mult la nivel de montanți și pavilion, iar cu modelele Range Rover are în comun forma blocurilor optice și a barelor de protecție.

Un element definitoriu al SUV-ului, montanții C, vor fi regăsiți în viitor și pe noua generație Land Rover Discovery, care de asemenea va fi utilitar și capabil să se deplaseze pe un număr mare de suprafețe, însă va fi semnificativ mai mare și va avea o producție de câteva zeci de mii de exemplare, în timp ce noul Discovery Sport urmează să fie produs într-un număr nu mai mic de 100 de mii de exemplare.

LR_DS_Interior_08

Similar aspectului său inspirat pe alocuri de cel al popularului Range Rover Evoque, și platforma are multe detalii preluate de la același model. Mai concret, vorbim despre partea frontală complet identică (preluată la rândul său de Evoque de la Land Rover Freelander și modificată pentru a corespunde noilor cerințe de siguranță), iar începând de la montanții B platforma este complet nouă, construită preponderent din aluminiu. Datorită folosirii suspensiei muli-link pe spate, habitaclul a devenit suficient de spațios pentru a putea găzdui și al treilea rând de scaune.

Inginerul șef al Land Rover, Murray Dietsch, spune că platforma este cu aproximativ 40 de mm mai scurtă decât cea a lui Audi Q5 (unul dintre concurenții direcți ai noului Discovery Sport), dar modelul reușește să aibă șapte locuri, cu 80 de mm mai mult loc pentru picioarele pasagerilor și cu 20% mai mult spațiu pentru bagaje.

LR_DS_Interior_11

Configurația cu șapte locuri va fi standardă nu doar pentru Discovery Sport, ci și pentru toate modelele din familia Discovery, pentru a diferenția clar gama Discovery de gama Range Rover. Per ansamblu, toate modelele vor deveni mai premium, însă cele cu numele Discovery vor fi destinate în special pentru folosirea în timpul liber.

Despre habitaclu putem spune că, cel puțin în imagini, arată suficient de mare (chiar dacă estetic se apropie de cel al modelului Evoque), calitatea materialelor pare vizual mai bună decât cea a generației actuale Land Rover Freelander, iar în ansamblu este ceva mai calm decât aspectul exterior, ceea ce explică parțial poziționarea modelului în calitate de vehicul destinat familiilor.

LR_DS_Iceland_Location_08

Sistemul multimedia este noul InControl (funcționalitatea căruia se apropie de cea a telefoanelor inteligente), pe care îl vor folosi în viitor toate modelele Land Rover și Jaguar. Iar la capitolul siguranță (atât pasivă cât și activă), SUV-ul Discovery Sport preia toate sistemele pe care deja le are la activ compania Land Rover.

Despre propulsoarele modelului Discovery Sport se anunță că vor fi disponibile două unități în patru cilindri (un motor diesel de 2.0 litri și un benzinar de 2.2 litri, ambele turbo și prezente deja pe fratele Evoque). În a doua parte a anului 2015 vor fi disponibile și noile motoare Ingenium, care vor debuta odată cu noul Jaguar XE. Transmisiile vor fi următoarele: noul ZF cu nouă trepte și cunoscuta deja cutie de viteze manuală cu șase trepte.

Prețul de bază al lui Land Rover Discovery Sport va fi egal cu aproximativ 35 000 de euro, lansarea pe piață fiind programată pentru prima parte a anului următor. Iar fratele mai mare, noua generație Land Rover Discovery, va debuta spre sfârșitul lui 2015, urmând să apară pe piață în anul 2016.

LR_DS_Interior_07

LR_DS_Interior_10

LR_DS_Exterior_Location_01-1

LR_DS_Exterior_Location_02-1

LR_DS_Exterior_Location_03-1

LR_DS_Exterior_Location_04-1

LR_DS_Exterior_Location_05-1

LR_DS_Exterior_Location_06-1

LR_DS_Exterior_Location_07-1

LR_DS_Exterior_Location_08-1

LR_DS_Exterior_Location_09-1

LR_DS_Iceland_Location_01

LR_DS_Iceland_Location_02

LR_DS_Iceland_Location_03

LR_DS_Iceland_Location_04

LR_DS_Iceland_Location_05

LR_DS_Iceland_Location_06

LR_DS_Iceland_Location_07

LR_DS_Iceland_Location_08

LR_DS_Iceland_Location_10

LR_DS_Iceland_Location_11

LR_DS_Interior_01-1

LR_DS_Interior_02-1

LR_DS_Interior_03-1

LR_DS_Interior_04-1

LR_DS_Interior_05

LR_DS_Spaceport_location_01

LR_DS_Spaceport_location_03

LR_DS_Spaceport_location_04

LR_DS_Spaceport_location_05

LR_DS_Spaceport_location_06

LR_DS_Spaceport_location_07.jpg

LR_DS_Spaceport_location_08

LR_DS_Spaceport_location_08.jpg

LR_DS_Statics_01

LR_DS_Statics_02

LR_DS_Statics_03

LR_DS_Statics_04

LR_DS_Statics_06

LR_DS_Statics_07

LR_DS_Statics_08

LR_DS_Statics_09

LR_DS_Statics_10

LR_DS_Statics_12

LR_DS_Statics_14

LR_DS_Iceland_Location_09


 • 2
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  2
  Shares
Top