PREMIEARA MONDIALA: Mercedes-Benz G-Vision Concept (VIDEO)

 • 3
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  3
  Shares

În timp ce BMW abia înregistrează denumirea viitorului SAC cu trei portiere, Mercedes-Benz dă lovitura cu un concept impresionant, care pe lângă sumedenia de tehnologii pe care o aduce fascinează şi prin volanul pliabil!

Mercedes-Benz G-Code concept3

Mercedes-Benz G-Code Concept este noua creaţie germană, propulsată de un motor alimentat cu hidrogen. Cu dimensiuni mai mici decât cele ale actualului A-Class, G-Code este un crossover-hatchback-coupe cu cinci portiere care are şi rolul de a cerceta posibilitatea lansării unui model mai mic în gama Mercedes-Benz.

Aspectul exterior al conceptului este foarte important aşa cum oficialii de la Mercedes-Benz au planuri de a face maşina atractivă pentru cei mai tineri cumpărători. Conceptul este rezultatul colaborării între o echipă a Centrului Avansat de Design din China şi studioul principal al Mercedes-Benz din Germania. La exterior, G-Code Concept adoptă elemente ale actualului limbaj de design al Mercedes-Benz şi intregrează noi forme dezvoltate de cele două echipe de designeri. Un element deosebit este parbrizul – el face silueta automobilului mai atletică datorită faptului că montanţii A tradiţionali au fost eliminaţi.

Mercedes-Benz G-Code concept5

Premieră este şi grila frontală luminată, care poate avea trei culori diferite (roşu, albastru, mov) în funcţie de modul în care se rulează. Oglinzile laterale au fost înlocuite cu două camere video retractabile, iar luminile frontale şi posterioare dispun de tehnologia LED.

Încă nu aţi fost impresionaţi de aspectul lui G-Code? Aflaţi că caroseria conceptului dispune de o vopsea solară capabilă să genereze energie electrică, iar la frecarea cu aerul se produce şi energie electrostatică. Iar pentru a ne fascina definitiv, germanii spun că energia generată în timpul mişcării suspensiilor este transmisă către un generator care la rândul său produce energie electrică.

Mercedes-Benz G-Code concept31

Habitaclul preia tendinţa actuală a vehiculelor de serie şi se remarcă prin linii simple, cu scaune din fibră de carbon şi cu un ecran care înlocuieşte clasicele butoane de pe consola centrală. Pentru a facilita accesul la interior, precum şi pentru a majora wow-efectul, germanii i-au montat conceptului şi uşi posterioare cu deschidere contrasens.

Lungimea conceptului este de 4 100 de milimetri, lăţimea – de 1 900 de milimetri, iar înălţimea – de 1 500 de milimetri. Spre deosebire de cel mai mic SUV de la Mercedes, modelul GLA, G-Code este cu 317 milimetri mai scurt, cu 96 de milimetri mai lat şi cu şase milimetri mai înalt.

Debutul noului concept de la Mercedes-Benz a fost organizat cu ocazia deschiderii unui centru de cercetare şi dezvoltare al Mercedes-Benz inaugurat în Beijing, China. Detaliile tehnice şi despre perspectivele de a fi produs în serie încă sunt ţinute în taină.

Mercedes-Benz G-Code concept6

Mercedes-Benz G-Code concept30

Mercedes-Benz G-Code concept14

Mercedes-Benz G-Code concept15

Mercedes-Benz G-Code concept7

Mercedes-Benz G-Code concept8

Mercedes-Benz G-Code concept9

Mercedes-Benz G-Code concept10

Mercedes-Benz G-Code concept11

Mercedes-Benz G-Code concept12

Mercedes-Benz G-Code concept13

Mercedes-Benz G-Code concept16

Mercedes-Benz G-Code concept17

Mercedes-Benz G-Code concept18

Mercedes-Benz G-Code concept19

Mercedes-Benz G-Code concept20

Mercedes-Benz G-Code concept21

Mercedes-Benz G-Code concept22

Mercedes-Benz G-Code concept23

Mercedes-Benz G-Code concept24

Mercedes-Benz G-Code concept25

Mercedes-Benz G-Code concept26

Mercedes-Benz G-Code concept27

Mercedes-Benz G-Code concept28


 • 3
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  3
  Shares
Top