New York 2015: Noul Ford Galaxy – 7 locuri, motoare turbo si limitiator de viteza intelectual (VIDEO)

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Cel mai mare monovolum Ford este prezentat publicului la New York la jumătate de an distanță de la debutul fratelului de platformă, a modelului S-Max cu înclinații sport, prezentat la Paris în toamna lui 2014.

ford_galaxy

A patra generație Ford Galaxy are un aspect adaptat la linia estetică actuală a mărcii, păstrând și detaliile generației precedente. Sub caroseria noului monovolum, ca și în cazul lui S-Max, se află platforma actualului Ford Mondeo, iar diferența dintre Galaxy și S-Max continuă să fie la nivel de destinația fiecăruia: S-Max este mai atletic, iar Galaxy are rolul de a oferi cât mai mult spațiu la interior.

Diferența majoră dintre cele două monovolume se află la nivel de tracțiune – Galaxy poate avea doar tracțiune față, pentru mai mult loc în spate, pe când S-Max poate fi comandat opțional și în compania tracțiunii integrale, care îi va permite să aibă un alt comportament rutier. De asemenea, Galaxy vine standard cu 7 locuri, pe când S-Max poate găzdui 5 pasageri în versiunea de bază și 7 doar la comandă, contra plată.

Gama de motorizări este comună și constă din două unităţi alimentate cu benzină, 1.5 EcoBoost şi 2.0 EcoBoost, și dieselul TDCi 2.0 cu puteri cuprinse între 120 şi 210 cai. Specificaţiile tehnice complete și dimensiunile noului Ford Galaxy vor fi publicate în viitorul apropiat.

ford_galaxy_5

Interiorul monovolumului este realizat în stilul celorlalte modele Ford, dar diferă de ele prin universilitatea sa. Mai exact, sub podeaua lui Galaxy există spaţii de depozitare ce asigură un volum de 20 de litri, feţele de uşi au suporturi ce pot acomoda sticle PET de 1,5 litri, consola centrală are spațiu special pentru smartphone-uri, iar sub scaune și în bord există spații suplimentare de stocare a bagajelor. Sistemul multimedia de la bord este Ford SYNC2. El include operare prin comenzi vocale şi sistem de asistenţă în situaţii de urgenţă.

Ce tehnologii oferă noul Galaxy? Airbag-uri laterale pentru cel de-al doilea rând de scaune, tempomat inteligent, sistem de asistenţă pre-coliziune cu funcţie de detectare a pietonilor, trei sisteme speciale de control a stabilităţii în diferite situaţii, sistem de recunoaştere a semnelor de circulaţie, sistem de monitorizare a menţinerii benzii de rulare, faruri LED adaptive cu asistent de fază lungă şi sistem antiorbire.

Prețul noului S-Max în Germania începe de la 30 150 de euro, ceea ce este cu doar 160 de euro mai mult decât generația precedentă. Fratele Galaxy era cu 3-4 mii de euro mai scump în versiuni similare, ceea ce ar putea însemna un preț de bază nou egal cu 34 – 35 de mii de euro. Primele exemplare vor fi livrate clienților în vara anului curent.

 

ford_galaxy_2

ford_galaxy_3

ford_galaxy_4

ford_galaxy_6

ford_galaxy_7

ford_galaxy_8

ford_galaxy_9

ford_galaxy_10

ford_galaxy_11

ford_galaxy_12

ford_galaxy_13

ford_galaxy_14

ford_galaxy_15

ford_galaxy_16

ford_galaxy_17


 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Top