DETROIT 2016: Peste 40 de modele noi de maşini prezentate. Care este cel mai bun autoturism şi cel mai bun SUV

 • 9
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  9
  Shares

Salonul auto de la Detroit şi-a deschis luni porţile într-un context optimist, pe fondul vânzărilor record de automobile pe piaţa din SUA, cu excepţia Volkswagen, al cărui director general, Matthias Muller, a cerut scuze americanilor pentru trucarea motoarelor diesel, informează AFP.

Salonul auto de la Detroit, care dureaza până în 28 ianuarie, a debutat prin acordarea unor premii pentru cele mai bune vehicule, câştigate în acest an de constructorii străini.

Modelul Honda Civic a primit premiul pentru cel mai bun autoturism, iar Volvo XC90, pentru cel mai bun 4×4 urban (SUV).

Camionetele (pick-up), crossover-ele si automobilele de teren( 4×4) sunt principalele câştigătoare ale revenirii pieţei auto americane. Din cele 17,47 milioane vehicule vândute anul trecut în SUA, un record istoric, aproape 60% fac parte din această categorie care oferă marje de profit confortabile producătorilor şi permit revenirea sectorului auto pe profit.

Printre noutăţile prezentate la Detroit se numără berlina S90 de la Volvo, în timp ce constructorul german Audi a făcut senzaţie prin dezvăluirea unui concept car pe baza de hidrogen Tron Quattro.

General Motors a prezentat încă de duminică seara noul său SUV Envision, fabricat în China, care ar urma să fie vândut în SUA, o premieră pentru cel mai mare constructor auto american, precum şi un prototip al coupe-ului Buick, denumit Avista.

Iar vineri a dat imagini cu Chevrolet Cruze Hatch 2017, un nou model cu cinci uşi, care va ieşi pe piaţa din SUA în trimestrul III din 2016. La acestea se adaugă Chevrolet Bolt, un mic automobil electric cu autonomie de deplasare de 320 de kilometri.

La răndul său, grupul Fiat Chrysler îşi va lansa un monovolum Chrysler total nou, în stilul tradiţionalelor maşini „de familie”.

2017 lincoln continental

Ford ar urma să relanseze eticheta Continental, renumită pentru berlinele pe care marca de lux Lincoln le-a lansat în anii 1950 şi 1960, epoca de aur a industriei auto americane.

Hyundai vine la Detroit cu Genesis G90 2017, care înlocuieste actualul model Equus si va fi primul dintr-o serie de sase modele Genesis pe care producatorul sud-coreean intentioneaza sa le realizeze pana in 2020, la concurenta cu masinile de lux germane si japoneze.

În rândul constructorilor auto europeni, Volkswagen a dezvăluit un prototip hibrid al modelului 4×4 Tiguan. Volkswagen trece în prezent prin cea mai gravă criză din istoria sa, dupa ce in septembrie a recunoscut ca in perioada 2005 – 2015 a echipat 11 milioane de vehicule vandute la nivel mondial cu un soft care falsifica rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

Infiniti, divizia de lux de la Nissan, va expune noul coupe Q60, modelul de teren QX60 si berlina Q50, iar Lexus va încerca să atraga publicul cu modelul LC 500.

Mercedes-Benz vine cu noile modele E Class, SLC coupe şi decapotabilul S65.

BMW îşi face apariţia cu coupe-ul M2 si masina de teren X4 M40i.

Firma Porsche se va prezenta cu 911 Turbo si Turbo S, iar Audi cu un model A5.

După mai multi ani în care creşterea industriei auto a fost stimulata de ţările emergente, 2015 a fost anul în care două pieţe mature, America de Nord şi Europa, au înregistrat creşteri de peste 5%. În schimb, vânzările au scăzut în America Latină şi Rusia, victime ale devalorizării monedelor şi ale dificultăţilor economiilor emergente.

Salonul auto de la Detroit prezintă peste 40 de modele noi de maşini. Acesta va fi vizitat în 20 ianuarie de preşedintele american, Barack Obama, al treilea şef de la Casa Alba merge să vadă această expoziţie, organizată pentru prima dată în 1899.

Perspectivele pentru 2016 se anunta bune nu numai gratie fortei crescute a economiei SUA, ci si in contextul scaderii pretului la combustibili, cea ce a dus la explozia vanzarilor anumitor tipuri de masini.

Sursa: Incont


 • 9
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  9
  Shares
Top