Cele mai ciudate reguli de circulaţie din lume. Incredibil ce poţi face în Italia, Germania ori SUA

 • 4
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  4
  Shares

Codurile rutiere ale unor ţări precum Statele Unite, China, Marea Britanie şi altele conţin unele dintre cele mai ciudate reguli pentru acest domeniu.

În statul Kentucky din SUA, femeile pot conduce maşina în costum de baie, dar numai dacă sunt rănite, sunt însoţite de doi poliţişti sau deţin o armă pentru a se apăra în caz de atac.

În Cipru este interzis să mănânci sau să bei la volan, orice ar fi. O măsură bună pentru siguranţa rutieră, dar greu de respectat în perioade de caniculă.

Germania este considerată de mulţi europeni paradisul nudiştilor. În această ţară se poate de altfel conduce maşina şi în costumul lui Adam. Se recomandă totuşi să se poarte ciorapi pentru că, în caz de accident, asigurările nu acoperă situaţiile în care conducătorul auto nu este încălţat. De altfel, înainte să coboare din vehicul, ocupanţii trebuie să se îmbrace, în caz contrar putând fi amendaţi.

În Marea Britanie, călătorii care simt nevoia să se uşureze pe marginea drumului o pot face, dar cu două condiţii: să o facă lângă roata din spate şi să ţină în permanenţă mâna dreaptă pe maşină. Acest gest are fără îndoială menirea să arate că maşina este cea a conducătorului auto şi că acesta nu urinează pe alta.

CITEŞTE ŞI: Un bărbat îşi aştepta soţia în maşină. Fapta dezgustătoare făcută în mijlocul parcării (VIDEO 18+)

Italienii ţin la câini ca la ochii din cap. Dovada este că aceştia trebuie să poarte centură de siguranţă atunci când sunt transportaţi cu maşina. Tot în această ţară este permis claxonatul continuu în cazul în care şoferul transportă persoane bolnave sau rănite.

În China, turiştilor nu le este permis să conducă maşini. Incredibil, dar adevărat. Dacă vor să meargă cu maşina, trebuie să apeleze la taxiuri sau la maşini cu şofer, deoarece China nu a semnat convenţia care autorizează folosirea permiselor internaţionale.

În Emiratele Arabe Unite, cămilele au prioritate de trecere în intersecţii faţă de maşini. În caz de accident, conducătorul auto trebuie să îi plătească o despăgubire proprietarului cămilei. Tot aici femeile nu au voie să conducă, prin lege.

În statul Minnesota din SUA gorilele pot fi transportate cu maşina, însă numai în dreapta şoferului, pe aşa-zisul loc al mortului, şi niciodată pe bancheta din spate.

O regulă care ar putea părea misogină este că în California femeile nu au dreptul să conducă în halat. Se consideră poate că, îmbrăcate astfel, ar distrage atenţia automobiliştilor, care ar fi mai puţin atenţi la drum.

În statul Tennessee din SUA, este interzis vânatul dintr-un vehicul aflat în mişcare, cu o singură excepţie: dacă acel „vehicul” este un cărucior cu rotile.

SFATURI UTILE: Cum să conduceţi în siguranţă pe carosabilul umed

Sursa: Promotor

Dacă ai fost martorul unei situaţii periculoase pe drum, expediază imaginile surprinse la adresa contact@autostrada.md, ori prin  Viber sau  Whatsapp la telefonul 060 88 11 00

 • 4
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  4
  Shares
Top