AUTOSTRADA.MD: Retrospectiva anului 2012!

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Anul 2012 s-a dovedit a fi unul plin de evenimente pentru echipa AutoStrada. Pe parcursul ultimelor 12 luni am efectuat peste 50 de test drive-uri, cu o sumedenie de modele noi, unele dintre care le-am prezentat în exclusivitate pentru Moldova!

A fost necesar să depunem ceva efort ca să obţinem aceste rezultate. A trebuit să mergem şi în afara ţării. Astfel, în 2012, am ajuns în Spania, unde am încerca noul Porsche 911; în Italia, unde ne-am ridicat la 2.700 de metri altitudine, tocmai pe Pasul Stelvio, cu un Audi RS4 Avant; pe circuitul Nurburgring din Germania, unde am dat frâu liber celor peste 400 de cai putere de sub capota unui Cayenne GTS şi în Ungaria, pentru a da o tură pe Hungaroring, împreună cu câştigătorul Campionului Mondial de Turisme, Rob Huff, într-un Chevrolet Cruze WTCC!

După un calcul rapid am realizat că în 2012 am parcurs mai bine de 40.000 de kilometri, la volanul maşinilor testate, pe care le-am alimentat cu aproape 1.500 de litri de combustibil. Apropo, cea mai eficientă maşină a fost Toyota Prius, cu care am mers în Elveţia şi care ne-a bucurat de multe ori cu un consum mai mic de 5 litri la sută. La capătul opus se află Audi RS4 Avant, care a uscat un rezervor de combustibil de 60 de litri, după doar 250 de kilometri parcurşi, ceea ce ar însemna un consum mixt de 24 de litri la sută!

Echipa AUTOSTRADA a fost una din puţinele echipe de televiziune din Moldova, prezentă la cele mai importante Saloane Auto, desfăşurate în Europa pe parcursul acestui an. În martie 2012, transmiteam în direct de la Geneva detalii despre cele mai noi modele lansate pe bătrânul continent, iar în septembrie făceam acelaşi lucru deja din capitala franceză!

Tot în acest an v-am prezentat şi câteva materiale exclusive, printre care şi un prim test drive cu noua maşină de serviciu a preşedintelui RM, un Mercedes-Benz S500 4MATIC. Ceea ce nu v-am spus atunci este că pentru a organiza acest test drive am dus tratative mai bine de o lună cu Serviciul de Pază şi Protecţie de Stat şi cu Aeroportul Internaţional Chişinău. Efortul ne-a fost răsplătit! Spre uimirea noastră la test drive a venit nu o singură maşină, ci toate 3 cele mai importante vehicule din stat!

În decursul anului 2012 am atras o atenţie sporită sportului auto din Moldova, noi fiind printre puţinele echipe prezente la aproape toate etapele de Jeep Trial Cross, Auto Slalom, Carting sau Auto Cross, de unde am venit cu materiale interesante, pline de faze spectaculoase!

Să nu uităm şi de site-ul AutoStrada.MD, lansat în a doua jumătate a acestui an, pe care vom continua să-l dezvoltăm şi în 2013! Într-un timp record, pagina noastră web a devenit una din principalele surse de informare pentru pasionaţii de automobile din ţară şi de peste hotare!

Cam aşa arată retrospectiva noastră pentru anul 2012. Pentru anul următor ne-am pus drept scop organizarea mai multor evenimente, despre care nu vom vorbi de această dată pentru a nu strica din surpriză! Vă mulţumim că în decursul ultimelor 12 luni aţi fost alături de noi şi vă dorim ca anul 2013 să fie unul cât mai reuşit pentru toţi. La Mulţi Ani!


 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Top