UIMITOR! Semaforul aprins pe culoarea roşie de aproape 30 DE ANI

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

PERICOL PE DRUM! Şoferii de care trebuie să te fereşti în traficul din Moldova

TOȚI ȘOFERII TREBUIE SĂ ȘTIE! Ce se întâmplă din 16 martie 2017

Multe s-au schimbat in Dresda, Germania, in ultimii 28 de ani: a cazut comunismul, a inflorit democratia, iar orasul a renascut. Un singur lucru a ramas, insa, neschimbat: un semafor care este aprins pe culoarea rosie de mai mult de 28 de ani.

Acest semafor este amplasat la intersectia a patru strazi diferite, undeva la sud de raul Elba, si ii obliga pe soferii care vor sa mearga pe directia inainte sa opreasca si sa astepte. Cei care vor sa faca dreapta, pot face aceasta manevra oricand, dar trebuie sa se asigure. Va veti intreba daca nu cumva cei care-l intalnesc sunt nevoiti sa astepte timp indelungat, aproape trei decenii, daca sunt cu adevarat rabdatori? Ei bine, trebuie sa stiti ca faptul ca acest semafor nu-si schimba culoarea nu este un accident.

Administratorii orasului au planificat aceasta oprire. Costul total al intretinerii acestuia, pe aproape 30 de ani, se ridica la aproximativ 150.000 de euro, iar in fiecare an administratia locala cheltuieste pe el 5.500 de euro. Poate parea o prostie si o mare risipa de bani publici, dar oficialitatile pot explica in detaliu aceasta alegere. Bine, aceste explicatii pot dovedi ca anumite obiceiuri nu mor niciodata, in acest caz fiind vorba despre o regula de circulatie.

„Regulile de circulatie, asa cum sunt ele stipulate in sectiunea 37, paragraful 2, vorbesc despre nevoia unui astfel de semafor in acest loc”, a declarat un purtator de cuvant al Primariei.

Planificarea acestei intersectii se bazeaza pe directivele trasate de Institutul National de Cercetare pentru Transportul Public din Germania.”Pentru ca verdele unui semafor inseamna „liber in trafic”, toate celelelate culori in conflict cu acesta trebuie sa fie rosii. In aceasta categorie intra si acest caz. Lumina rosie innseamna „stop la intersectie”. Dupa oprire, oricine poate vira la dreapta, mai ales daca exista si semne de circulatie care permit aceasta manevra. Avand in vedere ca Strada Ziegel are sens unic, in concordanta cu regula 27, sectiunea 37, din regulamentul de transport urban, soferii pot face aceasta manevra si fara culoarea verde”, a mai declarat reprezentantul Primariei.

Toate bune si frumoase, dar de ce nu se renunta la culoarea rosie a semaforului? Un semn de circulatie nu ar fi insuficient?”Atat timp cat strada Ziegel intra in aceasta intersectie, nu putem renunta la acest semafor. Semnul „Stop” de circulatie nu este corespunzator in aceasta situatie si nu urmeaza acelasi set de reguli”, a mai spus acesta.

Ne-au lamurit complet. Ce este si mai ciudat este ca in costul anual de mentenanta al acestui semafor se regaseste si inlocuirea becurilor, nu numai al celui de culoarea rosie, ci si a celor de pe galben sau verde.

ATRAG TOATĂ ATENŢIA! Cele mai tari numere de înmatriculare din Moldova

NU E GLUMĂ de 1 APRILIE! Regula pe care trebuie să o cunoască toţi şoferii

TREBUIE SĂ ȘTII! Ce vor păţi cei care umblă la kilometrajul maşinii

Sursa: Cars

Dacă ai fost martorul unei situaţii periculoase pe drum, expediază imaginile surprinse la adresa contact@autostrada.md, ori prin  Viber sau  Whatsapp la telefonul 060 88 11 00

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Top