ŢI-AI LUAT O MAŞINĂ SECOND-HAND?! 10 lucruri de făcut OBLIGATORIU

 • 14
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  14
  Shares

Numere străine sau moldoveneşti?! AVANTAJE şi DEZAVANTAJE

Felicitări! Tocmai ai o maşină nouă, chiar dacă tu nu eşti primul proprietar. Pentru început nu te entuziasma prea tare, întrucât mai ai câţiva paşi de făcut. Noi ne-am pus în postura unui proaspăt proprietar a unei maşini second-hand şi am găsit 10 lucruri pe care trebuie să le faci imediat după ce ai plătit vehiculul:

1. Mergi să o înmatriculezi

Imediat după ce ai semnat contractul de vânzare-cumpărare mai ai câţiva paşi pentru că totul să fie în regulă. Trebuie să mergi să înregistrezi maşină pe numele tău, să îţi faci RCA, să plăteşti o serie de taxe, iar după ce ai reuşit să strângi toate actele necesare fugi să o înmatriculezi. Procesul poate dura câteva zile, însă este unul foarte improtant şi nu trebuie neglijat.

2. Fă-i o inspecţie amănunţită

O maşină second-hand poate avea multe defecte ascunse de care nu ai aflat. Ştim că înainte să o cumperi ai trecut pe la un service, însă vânzătorul grăbit şi mecanicul cu sute de programări nu te-au convins suficient de posibilele defecte. De aceea, după ce ai achiziţionat maşină, fă-ţi o programare şi verifică toate zonele automobilului. Este posibil să identifici defecţiuni minore, dar care în timp să te coste mult mai multe. Mentenanţă preventivă este cea mai bună soluţie.

3. Schimbă toate filtrele

În cadrul discuţiilor purtate cu fostul proprietar cu siguranţă ai întrebat de filtre. De cele mai multe ori acesta îţi va răspunde că au fost schimbate recent, însă pentru siguranţă ta, înlocuieşte toate filtrele. Aşa este cel mai bine.

4. Citeşte manualul maşinii

Ştim că poate părea ciudat şi ieşit din comun să stai cu manualul maşinii pe scaunul preferat pentru citit, însă nu-l ignoră. Poţi află informaţii importante cu privire la vehiculul pe care tocmai l-ai achiziţionat.

5. Curăţenie generală

După ce ai achiziţionat maşină, mergi la spălătorie şi fă-i o „baie” bună. Mai ales la interior!

6. Schimbă toate fluidele

Că şi în cazul filtrelor, nu cunoşti când au fost înlocuite ultima dată fluidele maşinii. Iar cel mai bine este să le schimbi chiar tu. Nu uită să îţi cumperi şi un carneţel şi să notezi dată şi numărul de kilometri când ai efectuat aceste acţiuni. Te vor ajută foarte multe pe viitor.

7. Repara toate micile defecţiunile necostisitoare

După ce ţi-ai achiziţionat maşină este posibil să mai ai puţini bani în cont. Însă nu neglija micile defecţiuni care nu costă foarte mult. Înlocuieşte bujiile, becurile arse şi nu în ultimul rând elementele de tapiţerie rupte. La final, satisfacţia va fi garantată.

8. Verifică sistemul de frânare

Sistemul de frânare este unul dintre cele mai importante părţi ale unei maşini. Discurile şi plăcuţele de frână sunt consumabile, iar vechimea lor nu o poţi cunoaşte cu exactitate. În timpul vizitei la service, verifică şi gradul de uzură al acestor elemente, iar dacă este necesar, inlocuiste-le cu unele noi.

9. Verifică anvelopele

Anvelopele maşinii pe care tocmai ai cumpărat-o pot fi vechi sau foarte uzate. Le poţi verifică vizual, iar dacă starea acestora te face să îţi pui întrebări, cumpără unele noi.

10. Drum bun!

După ce ai trecut de toţi aceşti paşi, mai ai unul simplu. Să te urci în maşină şi să pleci la drum. Noi îţi urăm plimbări fără incidente!

CELE MAI UTILE 3 SFATURI pe care le poate primi astăzi un șofer

AVERTISMENT: Cât de poluat este aerul din mașină. SFATURI şi SOLUŢII

Sursa: Autobuild


 • 14
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  14
  Shares

Comments are closed.

Top