NINGE în nordul ţării! Care este situaţia pe drumuri. RECOMANDĂRI

 • 122
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  122
  Shares

NINGE în nordul ţării! Care este situaţia pe drumurile naţionale (FOTO)

Maşină trasă pe dreapta. Poliţiştii au înlemnit când au văzut cine e şoferul

URMĂRIRE CA ÎN FILME! Cine era la volanul unui bolid cu numere de România

Iarna îşi intră în drepturi chiar din primele zile de decembrie. Meteorologii spun că în următoarele zile va ninge în nordul ţării, iar în unele regiuni vor cădea precipitaţii sub formă de lapoviţă.

Mâine şi poimâine, vântul va sufla izolat cu intensificări de până la 65 de kilometri la oră.

Dacă este necesar să conduceţi în această perioadă, plănuiţi deplasarea din timp:

1. Asiguraţi-vă că aveţi suficient combustibil în rezervor, pentru ca în cazul unor blocaje să nu suferiţi din cauza frigului şi, totodată, să puteţi continua drumul după deblocare.

2. Utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei. De asemenea, autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

3. Întrucât vântul puternic afectează întotdeauna buna desfăşurare a circulaţiei rutiere, vă recomandăm să sporiţi atenţia pe toată durata deplasării, dar mai ales la ieşirile din tronsoanele împădurite şi sate, la intrările şi ieşirile de pe poduri sau la încrucişările cu autovehiculele cu gabarit mare. Rafalele de vânt laterale modifică ţinuta de drum a maşinilor, cu atât mai mult cu cât viteza cu care se circulă este mai mare.

4. Adaptaţi permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi trafic. Astfel, chiar dacă vă aflaţi în localităţi sau în afara lor, iar partea carosabilă este umedă ori acoperită de polei, gheaţă, zăpadă bătătorită sau mâzgă, trebuie să circulaţi cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă, având în vedere distanţa de frânare în astfel de condiţii este mult mai mare.

5. Evitaţi acţionarea bruscă a sistemului de frânare şi a mecanismului de direcţie, deoarece autovehiculul pe care îl conduceţi poate derapa. Folosiţi cu precădere frâna de motor atunci când rulaţi pe un carosabil alunecos.

6. Nu efectuaţi depăşiri riscante!

7. Pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente rutiere nedorite, Poliţia Română recomandă de asemenea conducătorilor de autovehicule să păstreze în mers o distanţă suficient de mare faţă de vehiculul din faţă, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă!

8. Poliţiştii rutieri vă recomandă să folosiţi luminile de întâlnire permanent pe timpul zilei, mai ales în condiţii de vreme nefavorabilă.

9. Curăţaţi în permanenţă farurile, blocurile de semnalizare, parbrizul, luneta şi geamurile laterale ale autovehiculului, asiguraţi buna funcţionare a ştergătoarelor de parbriz şi folosiţi corespunzător instalaţia de ventilaţie – climatizare!

10. Respectați indicaţiile agenţilor de circulaţie şi a lucrătorilor de la Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, în cazul interzicerii temporare a circulaţiei pe unele sectoare de drum, pentru facilitarea intervenţiei echipajelor de deszăpezire şi a autosalvărilor.

HARTĂ INTERACTIVĂ: Cum se circulă pe drumurile din Republica Moldova. Informații de ultima oră!

TOŢI ŞOFERII TREBUIE SĂ ŞTIE! Ce se va întâmpla de la 1 ianuarie 2017

Când se montează cauciucurile de iarnă?! PREVEDERILE LEGALE


 • 122
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  122
  Shares

Comments are closed.

Top