FARURILE sunt ABURITE PE INTERIOR?! Pericolul şi soluţia salvatoare

 • 30
 •  
 • 1
 •  
 •  
 •  
  31
  Shares

SPĂLAREA MOTORULUI: Argumente PRO și CONTRA!

Nu puţini sunt şoferii care au maşini cu farurile aburite pe interior. Aceasta este o problemă destul de întâlnită la maşini, inclusiv la cele noi, o problemă care aparent este banală, dar care poate duce la probleme electrice.

MARE ATENŢIE! Lucruri de evitat când cumperi o maşină second-hand

Foarte multe maşini au faruri aburite sau chiar cu apă la interior. Dar puţini ştiu de la ce se întâmplă aşa ceva şi cum poate fi evitat. În primul rând, condensul din faruri are două cauze: fabricaţie proastă şi fisuri ale geamului exterior. Ambele situaţii sunt des întâlnite, din păcate, atât la maşini noi, cât şi la automobile mai vechi.

VINE CANICULA! Cum să te asiguri că vei avea aer răcoros în maşină

Condensul din far care apare uneori şi dispare este cauzat de diferenţa de temperatură din interiorul acestuia. Mai exact, atunci când afară este frig şi aprindem luminile, becul încălzeşte aerul din interiorul farului. Însa geamul, având temperatură mai mică, se încălzeşte cel mai greu.

Nu ai trecut la anvelopele de vară? RISCURILE la care îți expui mașina

Prin diferenţa de temperatură, pe interiorul geamului apare condensul, mici picături de apă uneori insesizabile. Astfel de situaţii sunt des întâlnite şi nu trebuie luate în seamă, pentru că în câteva minute condensul dispare de la căldură.

FOTO: 4tuning.ro

Cea mai gravă problemă este atunci când în far găsim umezeală serioasă care nu mai dispare cu lunile. Această problemă este fără îndoială cauzată de o fisură sau dezlipire a geamului. Putem avea o crăpătură mică sau o fisură chiar din fabrică, farul fiind construit prost. Sau putem avea aşa ceva în urma unei lovituri.

PLOAIE MURDARĂ în Moldova. AVERTISMENTE şi RECOMANDĂRI

Însă cea mai des întâlnită situaţie este când, în urma unei tamponări uşoare, geamul se dezlipeşte insesizabil de carcasă. De obicei, geamul farului este lipit cu silicon de carcasa din plastic care conţine oglinda şi acesta se dezlipeşte uşor dacă e lovit.

10 SFATURI DE AUR: Cum să-ţi speli corect maşina

Prin aceste fisuri sau crăpături din far, atunci când plouă, intră câteva picături de apă. Acestea, atunci când aprindem lumina, se evaporă şi se formează aburi pe interiorul geamului. Uneori, găsim în far apă mai multă care poate pune în pericol toata instalaţia electrică, cauzând un scurtcircuit.

De ce se aburesc unele faruri auto? Cum sa scapam de apa din faruri

NU FĂ PLINUL şi NU DA MUZICA TARE! 16 sfaturi pentru condusul economic

Rezolvarea în situaţiile în care farurile se aburesc este una singură: schimbarea acestora. Dacă ni se abureşte geamul puţin, nu trebuie să facem nimic, este normal şi des întâlnit, mai ales la automobile mai accesibile. Dar dacă vom găsi apă multă şi condens serios, e clar că avem o fisură şi că trebuie să înlocuim farul înainte să avem probleme cu vizibilitatea.

Sursa: 4tuning.ro


 • 30
 •  
 • 1
 •  
 •  
 •  
  31
  Shares
Top