IEFTIN şi EFICIENT! Cum previi îngheţarea şi aburirea geamurilor

 • 91
 •  
 • 1
 •  
 •  
 •  
  92
  Shares

TRUC INCREDIBIL! Cum porneşti maşina cu o sfoară și un cric (VIDEO)

O problemă des întâlnită în anotimpul rece este îngheţarea şi aburirea geamurilor de la maşină. Iată câteva sfaturi care vă pot ajuta la găsirea soluţiei optime pentru dezgheţarea geamurilor de la maşină, în timp util:

Porneşte căldura şi ieşi din maşină cât timp se încălzeşte motorul. Este mult mai eficient. NU utiliza niciodată apă fiartă! Rişti să îţi cumperi alt parbriz.
Pentru dezaburirea geamurilor, poţi încerca două variante: fie încălzeşti geamul, fie reduci umiditatea din interiorul maşinii.

Pentru a încălzi geamul, foloseşte-te de dispozitivul de încălzire a maşinii la treapta maximă şi ai grijă ca ventilaţia să fie setată pe modul dezaburire, mai eficientă deoarece direcţionează fluxul de aer către parpriz şi geamurile laterale.

De asemenea, nu uita să porneşti încălzirea lunetei imediat ce ai pornit motorul. Pentru a reduce umiditatea aerului, fie deschizi geamul, fie porneşti opţiunea de dezumidificare a sistemului de aer condiţionat, desigur dacă automobilul este dotat cu un sistem de climatizare.

Din fericire, există un truc simplu care te va ajuta să scapi de gheața de pe geamuri, fără să-ți mai înghețe mâinile. Vei avea nevoie de puțin spirt, apă și detergent de vase. Pune 2/3 spirt, 1/3 apă și o lingură de detergent de vase lichid într-o sticlă de circa 500 ml, care să aiba un capăt cu dispozitiv de spray. Amestecă ingredientele și aplică lichidul pe parbrizul înghețat. Lasă-l să acționeze câteva secunde, iar gheața va dispărea.

Cum previi îngheţarea şi aburirea geamurilor:

– Şterge geamurile cu o soluţie de oţet şi apă (trei părţi de oţet la o parte de apă).
– Acoperă geamurile cu o pătură (sau cu o folie specială care previne îngheţul).
– Foloseşte soluţie specială anti-îngheţ pentru geamuri
– Şterge geamurile o dată pe săptămână. Geamurile murdare se aburesc mult mai repede decât cele curate întrucât murdăria atrage umezeala.
– Evită lucrurile ude (umbrela, haine ude de la sport), iar dacă ninge, scutură-ţi bine bocancii înainte de a te urca în maşină.

Metoda „sărată”:

Dacă ai un prosop mai vechi în casă îl îmbibi în apă cu sare şi îl laşi peste noapte. În cazul în care nu ai suficientă sare în casă, poţi prepara o soluţie din alcool şi apă, jumătate din cantitatea alcoolului, pe care o dai de seara pe parbriz. Dacă te ocupi de seară de maşină, ai toate şansele ca dimineaţa să pleci rapid cu maşina fără să mai pierzi timp inutil.

Metoda mai puţin folosită de şoferi:

Ai nevoie doar de o pereche de şosete vechi, pe care nu le mai foloseşti şi de nişte nisip igienic pentru pisici. Îl găseşti în orice supermarket şi nu e deloc scump. Tot ce trebuie să faci este să răstorni granulele în şosete şi să pui „invenţia” pe bord, lângă parbriz sau sub scaunele din maşină. Nisipul are puterea de a absorbi umiditatea din aer, iar rezultatul este garantat.

SFATURI UTILE PE VREME REA. Cum să şofezi când PLOUĂ TORENŢIAL

CEL MAI TARE TRUC! Cum să-ţi cureţi parbrizul şi să-l faci ca nou (VIDEO)


 • 91
 •  
 • 1
 •  
 •  
 •  
  92
  Shares
Top