TOŢI ŞOFERII TREBUIE SĂ ŞTIE! Ce se va întâmpla de la 1 ianuarie 2017

 • 2.4K
 •  
 • 206
 •  
 •  
 •  
  2.6K
  Shares

ATRAG TOATĂ ATENŢIA! Cele mai tari numere de înmatriculare din Moldova

TRUC LEGAL! Cum circula Steve Jobs fără numere de înmatriculare

FAPTĂ RUŞINOASĂ! Ce au făcut şoferul şi taxatoarea unui autobuz (VIDEO)

placute-revizia-tehnica-15

Din 1 ianuarie 2017, vor fi puse în circulație ecusoane de tip nou pentru revizia tehnică periodică a autovehiculelor

Ecusonul de inspecție tehnică a mașinii nu va mai fi lipit pe parbriz, ci pe plăcuța de înmatriculare.

Abțibildurile vor avea formă circulară și vor conține mai multe elemente de securitate.

Prevederea va intra în vigoare din ianuarie 2017 și va fi aplicată doar în cazul automobilelor cu numere de tip nou.

Ecusonul este de formă circulară, în centrul se amplasează anul efectuării următoarei inspecţii tehnice şi se indică numărul de serie. Pe margine, în formă circulară, se înscriu lunile anului corespunzător pentru efectuarea următoarei inspecţiei tehnice periodice.

Pentru motociclete, mopede, mototricicluri, cvadricicluri şi remorci/semiremorci se va elibera un singur ecuson, care la fel se va aplica în locul stabilit pe placa de înmatriculare. În alte cazuri – se va aplica pe Raportul de inspecţie tehnică periodică conform procedurii existente.

Eliberarea ecusoanelor de tip nou către stațiile de testare tehnică va începe din decembrie anul curent, astfel încât să fie asigurat stocul necesar.

Autoritățile dau asigurări că tarifele pentru testare nu vor fi majorate, ci, dimpotrivă, vor fi micșorate, în unele cazuri.

De anul viitor, vor fi eliberate ecusoane atât pentru mașinile cu plăcuțe de înmatriculare de tip nou, cât și de cel vechi.

„Ecusonul va fi aplicat pe placa de înmatriculare, în alte cazuri, ecusonul va fi aplicat în partea dreaptă de jos a parbrizului din faţă pentru plăcile de înmatriculare de tip vechi”, a spus şeful de departament CRIS „Registru”, Oleg Rotaru.

Noile ecusoane sunt confecţionate de o companie germană și asigură mai multă securitate.

„Se referă cu îmbinarea diferitor tehnologii holografice, grafice, cu reflectarea mai multor straturi de securitate şi semne de protecţie aplicate la un nivel înalt”, a spus Oleg Rotaru.

Unele elemente de protecţie pot pot fi observate doar cu un aparat special.

Directorul companiei care produce ecusoanele susține că abțibildurile nu mai pot fi folosite după dezlipire.

„Vedeţi că nuanţa albastră deja nu mai este cum era. Iată cum era înainte de a fi lipită şi cum arată după. Acesta înseamnă că suprafaţa este distrusă”, a spus directorul companiei germane, Oliver Thiele.

Ecusoanele vor fi de două culori, albastre pentru inspecţia tehnică valabilă jumătate de an şi roşii pentru un an.

„Vor fi vizibile deoarece vor fi aplicate de acum numerele de standard nou, cât şi colore pe parbrize”, a spus specialistul principal INP, Ion Gurdiş.

Noile ecusoane la fel vor costa zece lei, iar în cazul motocicletelor – cinci lei.

Ministerului Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor declară că odată cu implementarea acestei modificări, cazurile de falsificare se vor reduce. Chiar dacă noile ecusoane vor fi lipite pe plăcuţele de înmatriculare, şoferii oricum vor fi obligaţi să deţină şi rapoartele de inspecţie tehnică.

Până acum au fost eliberate peste 130.000 de plăcuţe de tip nou. Peste 700.000 de automobile au, în continuare, numere de înmatriculare de model vechi.

Dacă ai fost martorul unei situaţii periculoase pe drum, expediază imaginile surprinse la adresa contact@autostrada.md, ori prin  Viber sau  Whatsapp la telefonul 060 88 11 00

 • 2.4K
 •  
 • 206
 •  
 •  
 •  
  2.6K
  Shares

Comments are closed.

Top