SOLUŢIE RAPIDĂ! Cum vor fi vămuite maşinile din stânga Nistrului

 • 49
 •  
 • 2
 •  
 •  
 •  
  51
  Shares

REGULI NOI pentru cei care au maşini înmatriculate în România

ŞAPTE LUCRURI ILEGALE pe care le fac şoferii FĂRĂ SĂ ȘTIE

Șoferii moldoveni care au mașini cu numere de înmatriculare în stânga Nistrului nu vor mai avea probleme la înregistrarea automobilelor în Republica Moldova. Guvernul a aprobat o hotărâre prin care stabileşte că aceştia nu mai trebuie să prezinte documentul, care certifică dreptul de proprietate.

Conform noilor amendamente, pentru plasarea în regim vamal de import a autoturismelor respective va fi necesară completarea de către solicitant a declarației vamale și a unei declarații scrise pe propria răspundere cu privire la veridicitatea informațiilor prezentate, cu anexarea documentelor confirmative, eliberate în unitățile administrativ-teritoriale din stânga Nistrului și municipiului Bender.

„Persoanele vor depune pe proprie răspundere, vor achita taxa de 30 de procente, astfel a fost soluționată problema vămuirii acestor mijloace de transport ca să le permită acestor posesori de mijloace de trasnport să-și intre în drepturi legale și cu acte constituționale”, a spus vicepremierul pentru Reintegrare, Gheorghe Bălan.

Până acum şoferii nu putea prezenta contractul de vânzare – cumpărare, deoarece administraţia regiunii nu arhiva actele. Premierul Pavel Filip a menționat că a fost soluționată o problemă foarte actuală.

„Un proiect foarte important. Aşteptat deja de ceva timp pentru că noi am aprobat legea şi s-a ivit o problemă cu cei care au maşini înmatriculate în partea stângă Nistrului. Prin acest proiect, modificare de fapt a legii eliminăm această problemă”, a spus premierul Pavel Filip.

Șoferii care conduc mașinele cu numere de înmatriculare în stânga Nistrului susțin că decizia Guvernului le va permite să călătorească și peste hotare.

De la începutul anului, maşinile cu numere străine și cel înmatriculate în stânga Nistrului, pot fi înregistrate cu o reducere de 70 la sută din valoarea accizului, fiind valabilă doar pentru perioada 01 ianuarie – 01 aprilie 2017.

Facilitatea vizează posesorii de vehicule care au introdus în ţară automobilele până în data de 1 noiembrie 2016.

Iar cetăţenii moldoveni cu domiciliul în regiunea transnistreană vor fi obligaţi să-și înmatriculeze automobilele. În caz contrar, vor fi amendaţi cu 1.500 de lei.

Potrivit datelor oficiale, de la începutul anului, au fost vămuite peste 4.200 de automobile înmatriculate în străinătate din cele aproximativ 35.000.

Cele mai multe sunt din Lituania, Bulgaria și Franța. Acestea au adus în bugetul statului 92 de milioane de lei.

ATENŢIE, ŞOFERI! Ce se întâmplă cu amenzile. TOŢI TREBUIE SĂ ŞTIE

GATA CU COZILE LA VAMĂ! Soluţia provizorie pentru procurarea vinietei

PROBLEME la vămuirea mașinilor înmatriculate în stânga Nistrului

ATENŢIE, ŞOFERI! Ce trebuie să ştie toţi cei care merg cu maşina în România

Sursa: Publika.md

Dacă ai fost martorul unei situaţii periculoase pe drum, expediază imaginile surprinse la adresa contact@autostrada.md, ori prin  Viber sau  Whatsapp la telefonul 060 88 11 00

 • 49
 •  
 • 2
 •  
 •  
 •  
  51
  Shares
Top