PEDEAPSĂ DURĂ! Ce vor păți șoferii care folosesc telefonul în trafic

 • 76
 •  
 • 13
 •  
 •  
 •  
  89
  Shares

MARE ATENŢIE, ŞOFERI! Ce se va întâmpla de la 1 aprilie 2017

SCHIMBĂRI la testarea alcoolscopică. Care sunt noile limite pentru șoferi

Cum sunt pedepsiţi şoferii maşinilor cu numere de înmatriculare murdare

Șoferii începători din Marea Britanie care sunt prinși fie și o singură dată folosind telefonul în timp ce conduc își vor pierde permisul, conform noii legislații care a intrat în vigoare la 1 martie, informează The Telegraph.

De miercuri, orice șofer care este surprins că vorbește la telefon, scrie mesaje sau folosește altă aplicație în timp ce conduce va fi pasibil pe loc de o amendă de 200 de lire sterline și șase puncte penalizare.

Șoferii începători care primesc cele șase puncte de penalizare în primii doi ani după obținerea permisului rămân fără carnet și nu mai pot obține altul, decât dacă repetă examenul teoretic și practic. Șoferii experimentați își pot pierde permisul la 12 puncte penalizare acumulate într-o perioadă de trei ani.

Noua lege prevede că este ilegală folosirea unui telefon portabil sau a unui dispozitiv similar în timpul condusului, sau mersului pe motocicletă. Regulile sunt aceleași, indiferent dacă automobilul este oprit la semafor sau este în așteptare în trafic, detaliază Huffington Post.

Măsura a fost luată după un incident tragic în care un șofer de camion polonez, Tomasz Kroker, a ucis patru membri ai aceleiași familii după ce nu a reușit să oprească în timp ce căuta muzică pe telefon. De asemenea, 22 de oameni au fost uciși și 99 au fost răniți grav în accidente pe drumurile din Marea Britanie în 2015 din cauză că șoferii foloseau telefoanele mobile la volan.

Cercetările efectuate au stabilit că unul din patru automobiliști din Marea Britanie recunoaște că își verifică mesajele scrise, email-urile și urmărește rețelele social media în timpul condusului și, mai mult decât atât, mulți ascund telefonul sub volan, pentru că astfel cred că nu vor fi prinși de poliție. Procentul celor care cred că este acceptabil să vorbești puțin la telefon în timp ce ești la volan s-a dublat în ultimii doi ani în Marea Britanie.

Ministrul britanic al transporturilor, Chris Grayling, a declarat că înăsprirea sancțiunilor va acționa ca un „factor de descurajare puternic”. „Toată lumea are de jucat un rol în încurajarea familiei și prietenilor să nu folosească telefoanele la volan. Acest lucru este la fel de grav ca și condusul după consumarea de băuturi alcoolice”, a adăugat el.

TREBUIE SĂ ȘTII! Ce vor păţi cei care umblă la kilometrajul maşinii

DECIZIE FINALĂ! Cât de aspru vor fi pedepsiți șoferii agresivi în trafic

Cât timp se circulă cu anvelopele de iarnă?! PREVEDERI LEGALE

Sursa: Mediafax

Dacă ai fost martorul unei situaţii periculoase pe drum, expediază imaginile surprinse la adresa contact@autostrada.md, ori prin  Viber sau  Whatsapp la telefonul 060 88 11 00

 • 76
 •  
 • 13
 •  
 •  
 •  
  89
  Shares

One thought on “PEDEAPSĂ DURĂ! Ce vor păți șoferii care folosesc telefonul în trafic

Comments are closed.

Top