COMOARA DIN GARAJ! Cu ce se poate lăuda un bărbat din Chişinău (VIDEO)

 • 156
 •  
 • 12
 •  
 •  
 •  
  168
  Shares

TAXI PE DOUĂ ROŢI! Cât costă o călătorie mai repede ca vântul (VIDEO)

Celebra Scarlett Johansson, pe o motocicletă fantastică (VIDEO)

Dacă fenomenul retro e un trend în zilele noastre, atunci un chişinăuian e în pas cu moda. Bărbatul are în garaj 30 de motociclete de epocă, toate perfect funcționale.

Dan Untură își adoră bijuteriile sovietice – spune că nu ar schimba o Jawa nici pe un Harley Davidson.

Reporter CANAL3: „În secolul trecut,  motocicleta cu ataș era un lux, astăzi e relicvă. Aceasta bijuterie de exemplu datează din 1951,  astfel ca plimbarea noastră de acum are iz istoric”.

Pasiunea bărbatului a avut mai întâi „două roţi”. Dan s-a îndrăgostit de „motocicleta secolului XX” la 13 ani, când părinţii i-au dăruit primul vehicul de acest fel. Mai târziu, a început să colecţioneze toate modelele care îi cădeau sub ochi. 

„Farmecul atunci când porneşti un motor care are 50 sau 60 de ani şi îl porneşti şi lucrează ca nou, e ceva extraordinar”, a spus colecţionar motociclete, Dan Untură.

Mai mult, unul dintre exponate l-a ajutat să o cucerească pe cea care azi îi este soţie.

„Având motocileta Jawa, a renovat-o, a făcut-o mai deosebită. Pe atunci nu prea erau aşa motociclete în oraş. Şi venea şi mă lua de la facultate, fiind chiar în tocuri, am făcut plimbări şi în palton”, a declarat soţia colecţionarului, Cristina Untură.

Soţia îi înţelege hobby-ul. Nu îl gelozează atunci când colecţionarul se refugiază în atelier împreună cu prietenii. Ore în șir, gașca de entuziaști lucrează atât la partea tehnică, cât şi la aspectul estetic al motocicletelor.

„Asta e una din preferate deoarece e ultima care a fost renovată. Este din prima ediţie a motocicletelor produse în Kiev. Sunt produse din anul 1957 până în 1961”, a spus colecţionarul.

După ce le face ca noi-nouţe, Dan îşi scoate exponatele în lume.

„Am şi costum, am şi încălţăminte, mergem împreună în călătorii, şi am înţeles că aşa ne va uni şi mai mult, susţinându-l cu hobby-ul lui”, a declarat soţia colecţionarului, Dan Untură.

Unul dintre amicii lui Dan este Mihai Cecan,  moldoveanul cunoscut pentru escapada pe două roţi în Europa. Aventurierul a contribuit cu câteva motorete Vespa la colecţia prietenului.

„Împreună cu Dan o  să avem o colecţie destul de mare şi, cel mai probabil, în decursul la un an, doi poate vom deschide şi un mic muzeu”, susţine Mihai Cecan.

Motocicliştii au planuri măreţe. La începutul verii vor demara un proiect destinat turiștilor. Străinii vor putea descoperi Moldova în timpul unor excursii pe două sau pe trei roţi.

MOTOCICLETĂ ÎN AER! Cum arată prototipul creat pentru armată (VIDEO)

TOP cele mai bune maşini de lux din 2016. Cum a ajuns aici motocicleta Ural

Sursa: Emisiunea Ştirile Dimineţii/Canal3.md


 • 156
 •  
 • 12
 •  
 •  
 •  
  168
  Shares

One thought on “COMOARA DIN GARAJ! Cu ce se poate lăuda un bărbat din Chişinău (VIDEO)

Comments are closed.

Top