DECLARAŢIE CONTROVERSATĂ! Ce spune Ecclestone despre femei în F1

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

ACCIDENT ÎN LANŢ la Campionatul Mondial de Anduranţă (VIDEO)

Bernie Ecclestone, directorul executiv al Formula One Group, a declarat, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că femeile pilot din Formula 1 nu ar fi luate în serios şi este de părere că femeile nu sunt capabile din punct de vedere fizic să piloteze monoposturi foarte rapide, notează BBC. Bernie Ecclestone a participat la o conferinţă despre advertising, alături de Sir Martin Sorrell, om de afaceri şi director în cadrul Formula One.

NASCAR: Carl Edwards s-a impus într-o cursă cu accidente

Bernie Ecclestone a mai declarat că preşedintele rus Vladimir Putin „ar trebui să conducă Europa” şi şi-a exprimat susţinerea pentru Donald Trump, candidat la preşedinţia SUA.

Formula 1: Pilotul care s-a impus pe circuitul din Shanghai (VIDEO)

Totodată, englezul în vârstă de 85 de ani susţine că imigranţii nu au adus o contribuţie substanţială la economia Marii Britanii. Lewis Hamilton, triplu campion mondial de Formula 1, este nepotul unor imigranţi care au venit în Marea Britanie din Grenada, o ţară insulară în partea sud-estică a Mării Caraibelor, notează BBC.

Formula 1: Favoritul la câștigarea Marelui Premiu al Chinei

Nu este pentru prima dată când Ecclestone provoacă o controversă în lumea sportului şi nu numai. În 2009, el l-a lăudat pe Adolf Hitler, pentru faptul că „a fost un om capabil să facă lucrurile cum trebuie”.

Cum conduci un Lamborghini în off-road? EXPERIENŢA unui pilot de curse

Remarcile şefului Formula 1 au declanşat numeroase reacţii, iar Ecclestone este acuzat de discriminare. Femeia pilot Pippa Mann, din Marea Britanie, care a concurat la patru curse Indianapolis 500 şi a câştigat seriile US Indy Lights, a declarat pentru BBC: „Incredibil. O luăm de la început. Cineva ar trebui să-i reamintească domnului Ecclestone că IndyCar nu are servodirecţie şi suntem suficient de puternice pentru a conduce aceste monoposturi”.

F1: Hamilton, retrogradat cinci locuri la startul Marelui Premiu al Chinei

Susie Wolff a fost cea mai recentă femeie pilot care a avut o carieră în Formula 1. Scoţiana a început să lucreze pentru Williams în 2012, după ce a participat timp de şapte ani în campionatele German Touring Car. Ea a fost implicată timp de trei ani în teste şi proiecte de dezvoltare pentru Williams, participând totodată la patru sesiuni de antrenamente în sezoanele 2014 şi 2015. În 2012, Wolff a declarat că una dintre cele mai importante cauze ale lipsei de femei pilot în Formula 1 este faptul că tinerele nu au niciun model la care să aspire în acest sport.

SCHIMBĂRI MAJORE în F1! Ce se va întâmpla în toate cursele acestui sezon

Contactată de BBC, Wolff (33 de ani) a respins afirmaţiile potrivit cărora femeilor le lipseşte forţa fizică pentru a concura: „Avem cu 30% mai puţină musculatură, aşa că trebuie să muncim mai mult, dar asta nu înseamnă că femeile nu pot deveni suficient de puternice pentru a pilota un monopost de Formula 1”.

Susie Wolff s-a retras din activitate în noiembrie 2015 şi a înfiinţat „Dare to be Different”, o iniţiativă menită să crească numărul femeilor din sporturile cu motor.

Iată care au fost femeile pilot din istoria Formulei 1, potrivit BBC:

Maria Teresa de Filippis: 5 curse (1958-69), 3 start-uri – 0 puncte

Lella Lombardi: 17 curse (1974-76), 12 start-uri – 0.5 puncte

Divina Galica: 3 curse (1976 & 78), 0 start-uri (nu s-a calificat)

Desire Wilson: 1 cursă (1980), 0 start-uri (nu s-a calificat)

Giovanna Amati: 3 curse (1992), 0 start-uri (nu s-a calificat)

Sursa: Mediafax


 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Top