Paris 2014: Noul Espace – Renault a reinventat unul dintre cele mai mari modele din gama sa (VIDEO)

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Printre cele mai importante premiere de la Salonul Auto din Franța este noul Renault Epace – modelul s-a transformat dintr-un monovolum dedicat familiilor numeroase într-un crossover dinamic și agresiv, proiectat de designerul Laurens van den Acker, responsabil în acest deceniu de revoluția estetică a mărcii Renault.

Espace-6

Chiar dacă noul Renault Espace (model ajuns la a cincea generație) nu mai este un monovolum veritabil, francezul în continuare are un interior modulabil ce poate primi cinci sau şapte pasageri. În același timp, profilul automobilului este mult mai musculos faţă de predecesorii săi (fiind inspirat din conceptul Renault Initiale Paris de la Frankfurt 2013), iar garda la sol mai ridicată ne permite să spunem că avem parte de apariția unui nou tip de automobile, SUV-monovolum (SUMV – Sport Utility Multipurpose Vehicle), care fie va deveni temelia apariției unui număr mare de vehicule de acest tip, fie va avea același insucces cu care s-a „lăudat” și Renault Vel Satis (un hatchback din clasa E, care nu a reușit să se impună în fața berlinelor germane).

Espace-8

Pentru a confirma rolul foarte important al noului Espace, Christophe Dupont – Director de Design Segmente E și D Renault, a spus despre acest Renault (care devine noua navă amiral a companiei) următorul lucru: „Pentru a sublinia confortul interior al modelului nostru, ne-am îndreptat gândurile către analogia cu un avion privat”.

Alături de noul său rol, Espace este și ceva mai lung (4 850 de mm, cu un plus de 189 de mm), ceva mai lat (1 870 de mm, cu un plus de 11 mm), dar puțin mai scund: înălțimea scade cu 63 de milimetri, în timp ce ampatamentul crește puțin față de anteriorul Grand Espace.

Liniile de la interior sunt simple și totodată spectaculoase – în centrul bordului tronează un ecran tactil vertical cu diagonala de 8,7 inci disponibil standard pe care sunt inserate toate funcțiile centrale ale mașinii. Un alt ecran preia rolul ceasurilor de bord, iar tot pachet grafic este întregit de un head-up display proiectat pe sticlă și inspirat din industria aviatică.

Espace-25

Totuși, latura sa de monovolum nu este dată complet uitării. Să vedem detaliile care vin ca argumente ale acestei declarații: pasagerii vor avea la dispoziție câteva zeci de mici zone în care își vor putea așeza la îndemână lucrurile, iar portbagajul impresionează cu ai săi 660 de litri, cu spațiu suficient pentru o familie numeroasă care pleacă într-un concediu prelungit. Iar latura premium a noului Espace o evidențiază faptul că în interior nu există banchete, scaunele fiind individuale, atât în cazul variantei cu cinci locuri, cât și în cazul celei care poate găzdui șapte persoane. Plus la toate, toate cele cinci scaune ale rândurilor doi și trei intră în podea la apăsarea unui simplu buton, transformând mașina într-un spațiu dedicat transportării bagajelor (ceea ce apropie automobilul și de vehiculele Gran Turismo, cu două locuri confortabile și o sumedenie de spațiu pentru călătorii îndepărtate).

Espace-5

Producătorul a anunțat și detaliile despre capitolul tehnic. Aici noul Espace oferă pentru prima dată în gama de modele Renault un sistem de adaptare prin buton a răspunsului suspensiilor, motorului, direcției și a șasiului. Pachetul denumit Multi-Sense poate fi astfel personalizabil prin alegerea modului de rulare potrivit pentru fiecare situație. Iar pentru a îmbunătăți și mai mult răspunsul dinamic al mașinii, sistemul 4Control, lansat odată cu Laguna Coupe, oferă direcție pe toate cele patru roți.

Espace-13

Conform practicii actuale de a face noile modele mai ușoare, și Renault Espace se laudă cu o scădere a masei proprii totale de până la 250 de kilograme față de vechea generație (datorită folosirii noii platforme modulare CMF, prezentă la datorie sub caroseriile noilor Nissan Qashqai și X-Trail), ceea ce înseamnă o reducere imensă de aproximativ 13%.

Viitorii clienți vor avea la dispoziție unul dintre două motoare diesel și unul pe benzină. Vorbim despre unitatea 1.6 dCi de 130 de cai putere și 320 de Nm (deja cunoscută din gama mărcii franceze) și noua versiune Twin-Turbo de 160 de cai putere și 380 de Nm. Cei care preferă motoarele pe benzină și ceva mai multă putere vor avea la dispoziție o unitate turbo de 1.6 litri și 200 de cai putere, cuplat la o versiune complet nouă a cutiei EDC, cu șapte trepte.

Data apariției pe piață a noului Renault Espace încă nu a fost anunțată, precum nu au fost făcute publice nici prețurile

Espace-28

Espace-22

Espace-10

Espace-11

Espace-14

Espace-15

Espace-16

Espace-17

Espace-18

Espace-20

Espace-21

Espace-23

Espace-24

Espace-26

Espace-27

Espace-29

Espace-30

Espace-31

Espace-32

Espace-33

Espace-35

Espace-36

Espace-37

Espace-38

Espace-39

Espace-40

Espace-41

Espace-42

Espace-43

Espace-45

Espace-46


 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Top