Lamborghini Asterion Concept – primul hibrid Lamborghini fascineaza din toate punctele de vedere

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

910 cai putere și un consum de doar 3,5 litri la 100 de km – noul Lamborghini Asterion Concept este primul promotor al unei tehnologii de propulsie hibridă din istoria Lamborghini!

Lambo-25

Reprezentanții companiei Lamborghini spun că Asterion este un model creat mai mult pentru plăcerea condusului şi nu pentru experienţe senzaţionale pe circuit. Ansamblul hibrid este compus din propulsorul V10 de 5.2 litri (preluat de sub capota lui Huracan), care dezvoltă 605 cai putere şi 550 de Nm, administraţi prin intermediul unei cutii cu dublu ambreiaj şi şapte rapoarte, asistat de trei unităţi electrice, dintre care una este poziţionată în interiorul cutiei automate, iar celelalte două sunt amplasate pe axa frontală, pentru a angrena roţile faţă. Toate cele trei motoare electice livrează 304 cai putere, iar împreună cu V10-le, livrează un total de 910 cai putere. Astfel, vorbim despre un eventual rival pentru tripleții Ferrari LaFerrari, McLaren P1 şi Porsche 918 Spyder, care ar putea ajunge în producția de serie în calitate de navă amiral a gamei Lamborghini.

Lambo-24

Nu rămân în umbră nici performanțele dinamice: Asterion poate accelera de la 0 la 100 de km/h în 3 secunde, iar viteza maximă atinge 360 de km/h. De ce Lamborghini ne prezintă acest hibrid? Pentru a avea în viitor cifre nu cu mult mai slabe decât cele înregistrate de acest hibrid: emisiile pentru primii 100 de kilometri se opresc la numai 98 de g/km, în vreme ce consumul mediu ajunge la 3,5 litri/100 de kilometri. Impresionează, pentru un hipercar veritabil.

Lambo-21

Noul Lamborghini este desenat sub conducerea lui Filippo Perini, şeful de design Lamborghini. Asterion-ul foloseşte o structură din fibră de carbon şi un pachet de baterii care cântăresc 250 de kilograme. Motorul V10 este ascuns în spatele unei carcase transparente. Per ansamblu, aspectul exterior ne reamintește de supercarurile anilor 60-90, fiind totodată și foarte actual și fascinant.

Lambo-28

Italienii au anunțat și că cel de la volan va putea alege între trei moduri de rulare prin intermediul unor butoane amplasate pe volan. Modul „Z” (de la „zero”) permite rularea pentru 50 de kilometri până la 125 de km/h doar în modul electric. Bateria poate fi reîncărcată prin intermediul unei prize de uz casnic sau prin intermediul sistemului de recuperare a energiei rezultate la frânare. Al doilea mod este numit „I” (de la „Ibrido” – hibrid în italiană), alternând funcţionarea celor două tipuri de propulsie, iar al treilea se numeşte „T” (de la „Termico”) şi utilizează doar motorul V10.

Lambo-22

Va exista sau nu acest model în producția de serie și ce vehicul de serie va folosi primul noul sistem de propulsie hibrid urmează să aflăm în următoarele zile, iar acum vă invităm să admirați cu atenție noul Asterior – o adevărată artă pe roți contemporană!

Lambo-23

Lambo-26

Lambo-213

Lambo-215

Lambo-216

Lambo-214

Lambo-217


 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Top