ROAD TRIP – Ziua 2: AutoStrada.md a ajuns la Paris! (VIDEO)

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

După cum probabil ai auzit în jurnalele de ştiri de la Publika TV, noi am ajuns la Paris! Drumul a fost foarte greu!! Cu adevărat! Am pornit de la Budapesta în jur de orele 7 dimineaţă, iar primul popas aveam să-l facem în Viena pentru a ne lua micul dejun. Aveam în faţă o distanţă aproximativă de 1.500 de kilometri, dar şi o Germanie care avea să ne întâlnească cu drumurile sale extraordinare, care din păcate, în mare parte au fost pline de ambuteiaje! Din această cauză am depus mai multe eforturi. Nu am mai rezistat şi am pornit în căutarea unui hotel.

Ajuns la frontiera cu Franţa am căutat un hotel în care să ne oprim peste noapte! Probabil am tras de uşa a 10 hotele, însă toate au fost închise!!! Doar unul ne-a oferit speranţa că vom dormi liniştiţi pe un pat normal şi nu în maşină, însă cum rezervarea în acest caz trebuia făcută cu ajutorul unui dispozitiv automatizat, care din păcate nu a acceptat cardul nostru bancar!!! La acel moment m-am enervat destul de mult şi am zis că mergem spre Paris fără ca să ne odihnim.

Nu a mai trecut mult şi a trebuit să trag pe dreapta, din nou!! Am dormit în jur de o oră, după care am pornit iar. O cafea tare, muzica la maxim, dar din nou eşec. Am intrat pentru a doua dată într-o parcare, de acestă dată pentru 2 ore. Nu te pui cu oboseala, în special când în faţa ta ai o autostradă plictisitoare şi câteva TIR-uri!

Dacă în Austria, Ungaria şi România ai nevoie de o vinietă, în Franţa lucrurile nu mai stau aşa. Înainte de a intra pe autostradă există puncte automatizate de trecere unde îţi este oferit un tichet! Deja când cobori de pe autostradă eşti obligat să plăteşti. În cazul nostru, am achitat 25 Euro pentru o distanţă parcursă pe autostradă de aproximativ 300 de kilometri.

Cât despre maşină, ea se descurcă de minune cu misiunea pe care o are! Consumul a scăzut până la 5.4 l/100 km, dar mă aştept să crească până aproape de 6 l/100km atât timp cât ne vom afla prin Paris! Singurul lucru de care îmi pare rău, este că exemplarul care mi-a fost pus mie la dispoziţie de către dealer-ul oficial Peugeot în Moldova, compania Autoconcord, nu are cruise control. Pare ceva banal, însă pe autostradă mă durea foarte mult piciorul drept de la faptul că trebuia să ţin apăsat acceleratorul!

 

Iată că după două zile de condus, am ajuns la Paris! Ambuteiajele sunt infernale, traficul la fel, iar conducătorii par mai grăbiţi ca cei din Chişinău! Nu am crezut că este posibil aşa ceva) Din păcate trebuie să recunosc că e unul dintre cele mai murdare oraşe europene în care am fost vreodată! Sticle, ambalaje,  multe hârtii şi chiar saci cu gunoi stau aruncaţi pe marginea drumului! Păcat, am condus 2.500 de kilometri ca să descopăr asta! Acum sper să vedem şi latura frumoasă a Paris-ului!

Am ajuns în Paris pe la amiază şi după vreo 3 ore de stat prin ambuteiaje, ne-am cazat la hotel! Nu mai aveam forţe de nimic, decât să cad pe un pat pentru câteva ore bune. Avem nevoie de ele, pentru că ziua a treia ne aşteaptă cu multe lucruri de făcut!

[monoslideshow id=354]


 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

6 thoughts on “ROAD TRIP – Ziua 2: AutoStrada.md a ajuns la Paris! (VIDEO)

 1. In Paris ambuteiaje, dar la noi e bine, rutierele lipsesc de pe strazi (majoritatea din ele) si prin oras e liniste si pace 🙂 Bafta pe maine 😉

  1. Mulţumim mult Valeriu.
   Chiar şi în Paris am auzit că şoferii rutierelor protesteaza:)

 2. Puteaţi să plecaţi via Ucraina, Slovenia… până în Franţa. Dacă tot cineva ţine să viziteze Parisul, o poate face mai uşor şi ieftin luând bilet la avion din Bucureşti (wizzair, 80 euro). Transportul până în Bucureşti este de 13-15 euro. Dezavantajul avionului apare atunci când trebuie să ajungi în alte părţi decât oraşele mari. De exemplu, dacă vrei să te odihneşti prin Saint-Tropez, atunci mai bine apelezi la microbuzele care pleacă regulat în Europa (120 euro din Chişinău). […] Ai putea să mă luminezi care îi faza cu acest proiect?

 3. imi pare straniu de ziceti ca vamesii unguri nu cunosc engleza, in acest an am trecut de 2 ori si de fiece data vorbeam engleza cu ei.
  de invitatie parca toti cunosc ca o cer

 4. MAX: Ideea acestui proiect este de a relata cum decurge călătoria care NU se termină la Paris. Vom merge în multe oraşe şi locuri frumoase din Europa!
  NICU: După cum spuneam şi în video, este a doua oară când mi se întâmplă la frontiera maghiară. O fi asta vreo tactică de-a lor.

 5. Salut inka o data! Intradevar Parisul are mai multe parti mai placute si mai dezgustatoare, arabii si negrii sunt ka-n filme rautacioshi si hartzagoshi. Dupa Paris pls sa treceti pe la Munchen la Octoberfest, sa serviti un butoi de bere si din partea mea! 🙂 Asteptam relatarile

  Succes

Comments are closed.

Top