ROAD TRIP – Ziua 1: AutoStrada.md în drum spre Paris! (VIDEO)

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Prima zi de călătorie Chişinău-Paris a decurs foarte uşor, cu drumurile din România libere de TIR-uri, dar în continuare pline de căruţe. Am intrat în ţara vecină pe la orele 5 dimineaţă şi am ales un traseu care trecea prin oraşele Iaşi-Târgu Neamţ-Borsec-Reghin-Cluj-Oradea. Înainte de o călătorie în România să nu uitaţi de ROVINIETA care costă în jur de 5 euro! Noi nu am uitat, ba chiar mai mult, prietenii noştri de la RCA.MD ne-au ajutat să o facem chiar din Chişinău!

Până a ajunge la frontiera cu Ungaria, am oprit doar de 2 ori în România ca să luăm masa. Pe ultima porţiune de drum, cea dintre Cluj-Napoca şi Oradea am văzut un accident foarte grav, din cauza căruia s-a format un ambuteiaj de peste 2 kilometri. Două maşini, o Mazda 6 şi un Volkswagen Passat s-au ciocnit frontal în  apropierea unei staţii de alimentare cu combustibil. Nu ştim cu ce s-a soldat acest accident, dar sperăm că pasagerii nu au avut de suferit prea tare.  Asta mi-a confirmat că e destul de periculos să circuli prin România, mulţi aleg să depăşească viteza, iar câteodată se termină cu accidente grave.

Ajunşi la frontiera ungară am avut parte de o „întâmpinare” ceva mai neplăcută din partea vameşilor maghiari. Ea, vameşa s-a arătat deranjată de faptul că nu avem o invitaţie de la Paris şi doar o acreditare, motiv pentru care ne-a impus să aşteptăm timp de mai bine de 20 de minute un verdict) Într-un final am reuşit să o convingem că suntem de bună credinţă, dar am înţeles că vameşii unguri au o tactică specifică de lucru. Nu cunosc engleza şi vin la tine cu o fiţuică în care este scris ce trebuie să faci! După mine e o tâmpenie! Nu am mai întâlnit nicăieri ca vameşul să nu cunoască limba engleză! Şi e a doua oară când acest lucru se întâmplă la frontiera ungară. Vorbind foarte urât cu noi, într-un final ne-a lăsat să mergem. Un fel de WELCOME TO HUNGARY în stilul vameşilor de frontieră maghiari! 🙂

La Budapesta am ajuns la miezul nopţii, iar faptul că numărul nostru de hotel nu este echipat cu o toaletă sau o baie nu ne-a mirat prea tare. Se vede că nu ne merge nouă cu ungurii:) Apropo, aflaţi că în Ungaria preţul la combustibil este ENORM! Litrul de motorină costă 1.90 euro (31 de lei moldoveneşti), iar benzina trece de 2 Euro (32 lei)!!! Astfel, evitaţi să vă alimentaţi în Ungaria, dar nu uitaţi de taxa de drum obligatorie pentru autostrăzi! Pentru ea va trebui să cheltuiţi 14 Euro!

Maşina noastră, Peugeot 308, se descurcă de minune. În prima zi am reuşit un consum mixt de combustibil de 5.3 litri la 100 de kilometri parcurşi, cifră care ne-a permis să parcurgem cu un singur rezervor 1.200 de kilometri!! Impresionant rezultat!!!

Acum pornim mai departe… Ne aşteaptă Austria, Germania şi într-un final Franţa! Cum va decurge deja a doua zi din călătoria noastră, vă spunem în curând!!

[monoslideshow id=352]


 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

One thought on “ROAD TRIP – Ziua 1: AutoStrada.md în drum spre Paris! (VIDEO)

 1. TU vb de pericolul de a circula pe drumurile Romaniei dar facand comparatie cu ce e in Moldova , fara suparare in Romania se circula civilizat. Iar despre vamesii unguri cam ai dreptate , iar rovinieta pe 7 zile costa 3 euro si nu 5. Esti rau cand ai spus 14 ore fara sa dai detalii de ce. Ati traversat muntii de 2 ori dar asta nu se mai pune .

Comments are closed.

Top