ROAD TRIP UPDATE 2: AutoStrada.md in drum spre Salonul Auto de la Paris!

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

UPDATE 2 (23 Septembrie, 16:47)

Iată că am ajuns în sfârşit şi la ciorba fierbinte pe care a trebuit să o aşteptăm timp de vreo 8 ore) Mai avem 80 de kilometri până frontiera cu Ungaria! Pot să vă spun că a circula cu maşina prin România duminică e o adevărată plăcere! Sunt foarte puţine maşini pe traseu, motiv pentru care ne mişcăm destul de încrezut spre Budapesta)

Am obosit, conduc maşina deja de vreo 12 ore, însă un lucru mă bucură foarte mult. Avem parcurşi peste 600 de kilometri din Chişinău până aici, iar indicatorul combustibilului arată că mai avem jumătate de rezervor de motorină!!! Da, da! Din Chişinău până aici doar jumătate de rezervor a consumat motorul de 1.6 litri turbo diesel de pe Peugeot-ul nostru ce consumă doar 5.4 litri la 100 de kilometri parcurşi!!

După cum spuneam, am oprit să mâncăm câte o ciorbă de burtă de care nu prea găsim la noi acasă! Partea bună e că dimineaţă am reuşit să mâncăm foarte bine cu doar 8 euro pentru ambele persoane:) Să nu credeţi că era vreun local distrus, ci un hotel cu 3 stele!! Deci mâncarea în România este ieftină, maşina noastră consumă puţin, iar dispoziţia noastră o ţinem la nivel, încă!:)

Atât deocamdată, revin când oprim următoarea dată! Dar până atunci vă las să vă bucuraţi şi voi de ciorbiţa noastră:)

UPDATE (23 SEPTEMBRIE, 08:09)

După cu am promis, iată că la prima oprire ne împărtăşim cu primele impresii!

În primul rând e al naibii de greu să te trezeşti la ora 3.30 dimineaţă, însă după o cafea şi un sandwish totul a revenit la normal:) După câteva glume cu vameşii moldoveni, iată că suntem în România după Iaşi, unde am oprit să luăm micuj dejun. Dispoziţia este foarte bună, timpul de afară e frumos, iar noi în curând ne vom continua călătoria! Am parcurs în jur de 200 kilometri, dar chiar şi aşa putem să vă spunem că maşina noastră arată un consum de 5.7 l/100km, ceea ce ne va permite să trecem România cu un singur rezervor de motorină (60 litri)!

Apropo, rovinieta românească am procurat-o chiar din Chişinău cu ajutorul prietenilor noştri RCA.MD! Acum vă lăsăm şi ne vom continua deplasarea. Revenim cu detalii la următoarea oprire care cel mai probabil va fi făcută pentru o ciorbă fierbinte:)

 

Salonul Auto de la Paris promitea din start multe surprize pentru ediţia din acest an. Noi nu puteam lipsi de la acest eveniment, motiv pentru care în doar câteva ore vom porni spre capitala franceză! Vom merge cu maşina, e mai obositor, însă există un motiv foarte bun să facem asta! Scopul nostru este să vizităm nu doar Paris-ul, ci şi alte oraşe unde ne aşteaptă maşini super tari!

Deci, am stabilit că pornim din Chişinău la 23 Septembrie pe la 4.00 dimineaţă. Ideea este să trecem România ziua şi să ajungem spre seară la Budapesta! Asta ne va luam cam 16-17 ore, chiar dacă în faţă avem o distanţă de 1.000 de kilometri, după care mai vin alţi 1.500 km! Nu va fi uşor, însă voi conduce o maşină care sper să mă ajute! Este vorba despre un Peugeot 308 oferit de singurul importator oficial Peugeot în Moldova, compania Autoconcord! Maşina este echipată cu un motor turbo diesel de 1.6 litri care produce 90 de cai putere  şi livrează 230 Nm! Deci sper că vom obţine un consum foarte redus de combustibil!

Mă voi limita la informaţii despre călătoria noastră aici! Însă, te invit să ne urmăreşti pe tot parcursul călătoriei noastre pe autostrada.md pentru că vom avea pe site un jurnal de bord pe care îl vom numi ROAD TRIP! Acolo vei găsi toate impresiile despre maşină, drumuri, costuri dar şi greutăţile prin care vom trece! Mă voi strădui să vin şi cu sfaturi, pentru ca eventuala ta călătorie în Europa să fie mai uşoară!

Ah, da… Eram să uit! Pentru că am fost tare ocupaţi cu organizarea acestei deplasări, partenerii noştri de la RCA.MD ne-au ajutat cu Cartea Verde, pe care au adus-o cu multă amabilitate la sediul nostru de la Publika TV! Motiv pentru care le mulţumim!

Gata! Acum voi pleca la culcare pentru că trezirea la 3.30 nu va fi deloc uşoară! 🙂

Constantin Mihalachi

P.S. Nu rata AutoStrada de la Publika TV ce va fi difuzată mâine de la 12.30! Acolo îţi voi spune mai multe despre această aventură, una de peste 5.000 de kilometri!


 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

One thought on “ROAD TRIP UPDATE 2: AutoStrada.md in drum spre Salonul Auto de la Paris!

Comments are closed.

Top