BMW TRIP: La 2.700 de metri altitudine cu BMW xDrive20d pe Pasul Stelvio!

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Nu este prima dată când AutoStrada.MD ajunge pe unul dintre cele mai frumoase drumuri de munte din lume. Pe Pasul Stelvio am mai fost câțiva ani în urmă pentru a testa Audi RS4 Facelift, un model extrem de sportiv pus în mișcare de un V8 de 4.2 litri. De această dată însă, iată că avea să ajungem la altitudinea de 2.700 metri cu acest BMW X3 xDrive20d, o mașină de familie pusă în mișcare de turbo dieselul de 2.0 litri ce livrează 190 de cai putere!

Penntru că drumul spre Pasul Stelvvio nu este cel mai ușor, am decis să înoptăm cu o seară înainte de a merge la 2.700 metri altitudine în Austria înn orașul Bludenz. Am ajuns aici când deja era întuneric afară, mmotiv pentru care doar a doua zi dimineață avea să vedem frumusețea acestei localități care este situată în preajma munților Alpi.

IMG_9867-2

IMG_9872-2 IMG_9905

Din Bludenz am avuvt de parcurs în jur de 155 de kilometri până pe Stelvio și trebuie să recunosc că drumul nu este foarte ușor. Ambuteiajele din zona hotarului cu Italia și mai apoi serpentinele montane ne-au dat ceva bătăi de cap, însă am primit o plăcere deosebită să mergem pe aici deoarece din fereastră se deschideau niște priveliști de neuitat.

IMG_9902

IMG_9920-2

IMG_9937

IMG_9945

 

La scurt timp după ce am intrat pe teritoriul Italiei am ajuns să trecem prin niște localități micuțe cu o arhitectură deosebit de frumoasă. De fapt, am rămas atât de impresionat de această zonă, încât mi-am promis că voi mai reveni aici unde cultura austriacă, cea elvețiană și italiană se combină într-un mod nemaipomenit. Arhitectura unică și oamenii extrem de comunicabili ne-au creat niște impresii de neuitat! Dar iată că a trebuit să ne continuăm drumul!

IMG_9997

IMG_9999

 

Peisajel urbane aveau să se schimbe cu cele montane din momemnt ce urcam tot mai sus spre Stelvio. La un moment dat chiar am oprit lângă această cascadă care suplinește cu apă un sătuc întreg, ceea ce mi s-a părut uimitor. M-am apropiat la maxim de această cascadă, însă nici măcar iarba umedă nu m-a putut împiedica să avansez din momemnt ce sistemul de tracțiune integrală și-a făcut meseria.

IMG_9947

IMG_9950

IMG_9967-2

IMG_9994-3

 

Și iată că într-un sfârșit am ajuns pe Pasul Stelvio la 2.700 metri altitudine! Timpul de afară nu ne-a bucurat cu o vizibilitate prea bună, însă pe de altă parte am avut ocazia să ne simțim super tare deasupra norilor. Anume aici pe acest traseu, zeci de producători de automobile și anvelope vin să-și testeze noile produse din cauza condițiilor meteo schimbătoare. Noi nu am avut nici cea mai mică problemă să urcăm pe Stelvio din moment ce am avut o mașină bună care nu a ezitat niciodată și care pe de altă parte ne-a bucurat cu un consum de combustibil extraordinar de doar 7 litri la sută! Mulțumim importatorului oficial BMW în Moldova, compania AutoSpace pentru ajutorul acordat în organizarea acestei călătorii!


 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Top