Paris 2012: Premiera pentru doua versiuni ale modelului Volvo V40

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  


Pentru Salonul Auto de la ParisVolvo a pregătit două versiuni ale lui V40, R-Design şi Cross Country, cea din urmă, este continuarea seriei Cross Country apărute pe modelul V70.

R-Designeste destinată clienţilor care duc un mod de viaţă dinamic şi vor ca şi maşina lor să iasă în evindenţă, pachetul R-Design fiind accesibil pentru toată gama de motoare oferite pe V40, de la dieselul de 115 cai putere D2 pînă la unitatea turbo aspirată de 2.5 litri şi 254  de cai putere, vârful de gamă este dotat cu funcţia overboost care „creşte” cuplul motor de la 400 la 440 de Nm. Pentru a spori stabilitatea, suspensia a primit elemente mai rigide iar caroseria este mai aproape de pământ cu 10 mm.

[monoslideshow id=343]

Interiorul are „în plus” volanul sport, pedale şi levierul frânei de mână cu inserţii din aluminiu, scaune tapiţate cu piele perforată, plafonul negru. Nu lipsesc cele trei variante de iluminare a displayului TFT pentru afişajul electronic, Elegance, Eco şi Performance, oferite şi pe versiunea Cross Country.

Modelul este lansat în culoarea Rebel Blue, dar sunt disponibile  şi alte 6 nuanţe în paleta de culori, după care jantele în cinci spiţe, de 17 şi/sau 18 inch completează linia estetică.

La polul opus, stă Volvo V40 Cross Country, aceaşi platformă, aceleaşi motorizări, dar cu caracter personal şi un alt spirit.

[monoslideshow id=344]

Este continuarea drumului pavat în urmă cu 15 ani, de V70 Cross Country, un automobil capabil să te scoată din rutina zilnică a marilor oraşe. Ideal pentru a te lansa în mici aventuri graţie sistemului de tracţiune integrală (oferit doar pe versiunea de top T5) şi garda la sol cu 40 de milimetri mai mare faţă de versiunea obişnuită a lui V40, iar pentru a fi mai liniştit în cazul micilor incidente, Cross Country este echipat cu elemente exterioare din plastic mai rezistent.

Scandinavii oferă la liberă alegere, orice tip de motorizare, comune cu modelul de bază V40, fie pe motorină sau benzină. La nivelul echipării cu propulsoare diesel, gama se deschide cu D2 de 1.6 litri care dezvoltă 115 cai putere şi consumă numai 3.8 litri la sută, în regim mixt, urmează versiunea D3 de 150 de cai putere şi încheie D4 cu 177 de cai putere dintr-o capacitate de 2.0 litri. Sunt oferite două tipuri de transmisie, ambele cu 6 trepte, atât manuală cât şi automată, afară de D2, care poate fi angrenat doar la cutia manuală.

Din oferta unităţilor pe benzină, fac parte, două tipuri de motoare T5, primul cu o capacitate de 2.5 litri, care produce 254 de cai putere şi un cuplu de 400 Nm (440 dacă este acitvată funcţia de overboost), şi al doilea, destinat altei pieţe de 2.0 litri care dezvoltă 213 cai putere şi 300 Nm de cuplu motor. Versiunea T4 la fel a fost divizată în dependenţă de ţările vândute, aceasta este reprezentată de un motor cu o capacitate de 1.6 litri şi un altul de 2.0 litri, ambele dezvoltă 180 de cai putere şi 300 Nm.

Habitaclul lui V40 Cross Country poate fi personalizat de viitorii cumpărătorii, după bunul lor plac, graţie gamei largi de elemente şi accesorii, diferite tipuri de tapiţerii, buzunare pentru depozitarea lucrurilor, trapă panoramică şi 7 tipuri de lumină ambientală.

Atât R-Design cât şi Cross Country, vor colecta comenzile începând cu luna octombrie, iar în luna ianuarie încep livrările către primii clienţi.


 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Top