Paris 2012: Cele mai asteptate premiere la Salonul Auto de la Paris

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Salonul Auto de la Paris este cel mai aşteptat eveniment automobilistic al anului, întrucât,  marii constructori auto din toată lumea, vor putea demonstra ultimile modele şi tehnologii, unui public foarte vast, pe o suprafaţă de circa 96.000 metri patraţi. Noi am selectat câteva din cele mai importante şi mai aşteptate premiere ale anului acesta şi vi le prezentăm sumar.

McLaren P1
Supercarul britanic expus la standul McLaren va constitui principala atracţie a salonului de la Paris, aşa cum vor fi produse doar 500 de exemplare iar costul unuia este de un milion de euro. În schimbul acestei sume sunt oferite performanţe uluitoare, care, exprimate în cifre, vorbesc despre nu mai puţin de 960 de cai putere, o viteză maximă de 385 km/h şi un demaraj de la 0 la 100 km/h sub 3 secunde.

Dacia Logan 2 şi Sandero 2.
Producătorul de automobile de la Mioveni va veni la Paris cu 2 modele noi, Logan şi Sandero. Dacia a omis etapa de facelift ale modelelor sale existente, şi a decis să scoată pe piaţă următoarea generaţie a celor mai bine vândute maşini în Europa! Printre inovaţii se numără sistemul de infotainment regăsit pe monovolumul Lodgy şi motorizări noi.

Voklswagen Golf 7
Cu siguranţă cea mai aşteptată premieră în clasa sa este noul Golf 7, care este mai mult o evoluţie stilistică şi tehnologică a modelului Golf MK 5. Versiunea a şaptea este construită pe platforma MQB, care o împarte cu Audi A3 Sportback şi Seat Leon, modelul s-a dovedit a fi mai uşor şi mai eficient decât versiunile precedente.

Renault Clio 4
Conceput după noua filosofie de design DeZir, noul Clio 4 aduce la Paris noi motorizări, mai eficiente cu aproximativ 21%. Noua generaţie pune pe asfalt o notă accentuată de agresivitate, iar ergonomia habitaclului şi posibilităţile oferite de producător pentru individualizarea acestuia, îi conferă un avantaj simţitor în faţa concurenţilor.

Audi A3
Segmentul din care face parte Audi A3 Sportback va fi împărţit cu „fraţii de concern” Seat Leon şi Volkswagen Golf 7, dar chiar şi aşa, oponentul din Ingolstadt pare să fie cel mai bine ajustat noilor cerinţe impuse de situaţia critică pe piaţă. Sportback, întruneşte multitudinea de tehnologii inovatoare, oferă mai mult spaţiu pasagerilor şi mai puţine bătăi de cap cînd vine vorba de alimentarea la pompă.

4

Seat Leon
Cu un design absolut nou, mai robust şi dinamic, Leon va cuceri viitorii clienţi bazându-se pe calitatea oferită de nemţi şi preţul accesibil, asemenea generaţiei precedente. Peste ceva timp vom vedea şi o versiunea sport a acesteia, care cel mai probabil va utiliza un motor 1.8 sau 2.0 TFSi din gama actuală Audi.

Hyundai Santa Fe
Mai bine de 2.56 milioane de unităţi vândute la nivel global, vorbesc despre cel mai bine cotat SUV în Europa. Un nou design la braţ cu două tipuri de motorizări eficiente, pe diesel şi benzină, vor stârni suficient interes  pentru standul Hyundai!


Range Rover
Cel mai luxos şi mai capabil SUV din lume, asistat de cele mai inteligente sisteme pentru depăşirea în siguranţă a porţiunilor de drum accidentate. Range Rover se bucură de o popularitate impresionantă în rândul vedetelor din toată lumea, cât şi în rîndul concetăţenilor noştri din Republica Moldova.

Mini Paceman, Countryman JCW, JCW GP
Concernul BMW Group, a pus pe roţi un nou model Mini Paceman şi versiunea sport ale lui Countryman JCW alături de Mini JCW GP care va fi produs în numai 2000 de unităţi dintr-o ediţie limitată! Ambele compacte semnate John Cooper Works sunt propulsate de un motor de 1.6 turbo, care dezvoltă 218 cai putere!

Ford Mondeo,
alături de Ford Fiesta şi Ford  EcoSport SUV, toate bazate pe propulsorul de 1.0 litru EcoBoost, premiat ca motorul anului, cu aceste 3 modele Ford pune mari speranţe în cucerirea pieţei europene.

Desigur, acestea sunt doar câteva din cele mai cotate, nu putem uita de conceptele de la Infinti, Lexus, BMW, Mercedes şi alte modele noi. Vei avea ocazia unică să le cunoşti pe toate, deci, stai aproape, stai pe autostrada.md!


 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Top