Un multimilionar american a prezentat un nou supercar exceptional

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Scuderia Cameron Glickenhaus (SCG) a omului de afaceri din SUA cu numele Jim Glickenhaus, fost producător de film și descendent al uneia dintre cele mai stimate dinastii ale Wall Street, ne arată noua sa creație – supercarul SCG-003 (al treilea proiect al scuderiei). Sună complicat? Imadiat vă relatăm toată povestea.

Glickenhaus-1SCG-003

Probabil că vă întrebați ce ar putea avea în comun un fost producător de film cu industria supercarurilor. Ei bine, printre multe altele evidențiem doar că Jim Glickenhaus deține în garajul său un Ford GT40 condus în 1967 de piloții Mark Donohue și Bruce McLaren, precum și un Ferrari Dino 206 SP, cumpărat acum câțiva ani chiar de la atelierul Pininfarina.

Tot Pininfarina își spune numele și în cazul supercarului SCG-003 prin designerul Lowie Vermeersch, care a creat în trecut și fascinantul Maserati Birdcage 75th Anniversary Concept. Iar „inima” supercarului este V6-le de 3.5 litri produs de Honda și proiectat astfel încât să ofere peste 600 de cai putere. Șasiul este o monococă din fibră de carbon, cu o forță de apăsare dusă la nivelul prototipurilor de curse LMP2. Iar pentru a avea o masă cât mai redusă (aproximativ 1350 de kg), supercarul SCG-003 este și mai mic decât actuala generație a hipercarurilor hibride, având un cockpit proiectat astfel încât să primească piloți de nu chiar absolut orice talie.

Glickenhaus-2SCG-003

Jim este cunoscut în lumea auto și în calitate de creator al magnificului P4/5 din 2006, proiect coordonat de aceiași Pininfarina pentru a ne spune că un Ferrari Enzo poate arăta și în altă formă. El este un bolid admis în 2011 la cursa 24 de ore de la Nurburgring, după care a evoluat într-un hibrid și a participat la cursa de 12 ore de pe același circuit, reușind să treacă linia de sosire pe locul 12 – un rezultat foarte bun pentru o mașină experimentală, depășită doar de mașini cu logo-ul Audi, BMW sau Mercedes-Benz.

De fapt, noul SCG-003 este și forma metalizată a pasiunii lui Jim față de lumea sporturilor auto, acumulată în timp ce el frecventa diverse campionate auto din Europa și SUA. El spune că vrea ca noul supercar să ne reamintească de timpurile vechi, atunci când era ceva fascinant să-ți conduci automobilul în timpul săptămânii, după care să participi cu el la curse pe parcursul întregului week-end.

Glickenhaus-3SCG-003

În alte cuvinte, SCG-003 este o încercare de a ne readuce în timpurile când supercarurile erau compacte, ușoare și mult mai agile. Un supercar nu prea complicat și uimitor de frumos. Totodată, mașina se remarcă prin modularitatea sa, care presupune posibilitatea de a se transforma dintr-un vehicul de stradă (SCG-003S) într-un veritabil bolid de curse (SCG-003C), căruia proprietarii ar putea să-i reseteze o sumedenie de lucruri pentru a obține pe circuit performanțe cât mai exemplare.

Și dacă ne gândim la faptul că organizatorii cursei 24 de ore de la Le Mans, ACO, vor modifica regulamentul Campionatului de Anduranță pentru sezonul 2017 astfel încât și companiile private să aibă șanse la victorie, și ne gândim la dragostea pe care o are creatorul lui SCG-003 față de cursele auto și de piloții și constructorii legendari, avem toate șansele să-l vedem pe acest supercar și la grila de start a Le Mans-ului din următorii ani.

Iar până atunci putem doar să mai adăugăm că versiunea de stradă va putea fi comandată și cu un motor V12, iar cea de circuit va participa la cursele de anduranță chiar începând din acest an. Admirați mașina în galeria de poze din continuare – acest supercar are toate șansele să devină punctul de pornire al unui nou capitol din istoria industriei supercarurilor!

Glickenhaus-4SCG-003

Glickenhaus-5SCG-003

Glickenhaus-6SCG-003

Glickenhaus-7SCG-003

Glickenhaus-8SCG-003

Glickenhaus-9SCG-003

Glickenhaus-10SCG-003

Glickenhaus-11SCG-003

Glickenhaus-12SCG-003

Glickenhaus-13SCG-003

Glickenhaus-14SCG-003

Glickenhaus-15SCG-003

Glickenhaus-16SCG-003

SCD_1

SCD_2


 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Top