GENEVA 2015: Skoda ne arata cat de impresionanta este noua generatie a navei-amiral Superb

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Skoda a prezentat la Geneva a treia generație a modelului Superb, desenată de o echipă gestionată de designerul-șef Jozef Kabaň. Modificările aduse de noua navă-amiral sunt majore, având prioritate în special liniile agresive, care îl fac pe noul Superb să arate mult mai atletic.

skoda-superb.6979703

A treia generație Skoda Superb aduce nou nu doar designul, ci și platforma și unitățile de propulsie. Dar să vedem pe rând prin ce se remarcă fiecare capitol. La exterior vedem noul aspect al părţii frontale, dominat de linii agresive și blocuri optice cu o formă originală. Profilul automobilului este mai ascuțit grație plafonului înclinat în partea din spate şi montanţilor C prelungiţi spre capacul portbagajului şi aripile spate. Tot la posterior observăm și liniile geamurilor asemănătoare cu cele ale modelelor Rapid și Octavia, în cazul lui Superb fiind vorba de dimensiuni mult mai mari, ceea ce oferă o notă deosebită fiecărui element.

Posteriorul are acum stopuri LED care reamintesc parțial atât de generația precedentă, cât și de alte modele din portofoliul concernului Volkswagen. Jantele sunt și ele cu forme noi, liniare, create astfel încât să se combine perfect cu întreaga caroserie a automobilului.

skoda-superb.2508854

Fiind construit pe platforma MQB în versiunea lungă, folosită deja de noul Volkswagen Passat, noul Superb are un habitaclu mai spaţios şi console mai scurte, ceea ce înseamnă maximizarea spaţiului disponibil ocupanţilor şi bagajelor lor. Mai concret, portbagajul are tocmai 625 de litri – cu 30 mai mult, iar pasagerii au la dispoziție și mai mult spațiu decât în cazul celei de-a doua generații.

Premieră pentru Skoda este sistemul de climatizare pe trei zone, iar confortul pasagerilor va fi superior grație folosirii sistemului adaptiv de control dinamic al şasiului, DCC. Precum v-am mai spus deja, celebrul portbagaj cu deschidere dublă lipsește în cazul noii generații, iar în locul umbrelei montate în portiera dreapta spate sunt câte o umbrelă în ambele portiere faţă.

skoda_superb_27

Caroseria modelului Superb este mai uşoară cu până la 75 de kilograme, iar sub capotă pot fi comandate cele mai recente propulsoare şi tehnologii ale concernului german de care aparţine marca din Cehia. Per total, oficialii spun că noua navă-amiral are un consum de carburant redus cu până la 30%, nivelul de putere fiind mărit cu până la 20%.

Pentru început sunt oferite opt propulsoare, toate fiind dotate cu tehnologie Start-Stop și recuperare a energiei cinetice. Propulsoarele alimentate cu benzină produc de la 125 până la 280 de cai putere, iar cele diesel – între 120 și 190. Majoritatea agregatelor pe benzină pot fi comandate în compania transmisiei DSG, excepție fiind unitatea entry-level disponibilă doar cu cutia manuală.

autowp_1786821451

Lista de dotări opţionale a noului Superb este compusă din senzori de ploaie şi lumină, duze încălzite pentru spălătorul de parbriz, scaune încălzite, sistem de încălzire auxiliar, climatizare automată cu reglare pe trei zone, parbriz încălzit, acces şi pornire fără cheie, sistem de parcare automată şi deschidere electrică a portbagajului.

De asemenea, nu lipsesc camera video de marşarier, frâna de parcare operată electric, tempomat adaptiv automat, asistentul de trafic aglomerat, sistemul de monitorizare a unghiurilor motarte şi de asistenţă la păstrarea benzii de rulare, sistemul de monitorizare a traficului din spate, sistem de recunoaştere a semnelor de circulaţie, precum și sistem de monitorizare a nivelului de atenţie al şoferului.

Cunoașteți mai bine modelul privind galeria de imagini.

skoda-superb.6867701

autowp_1739041520

Škoda Superb '2015

skoda_superb_laurin_klement

skoda_superb_laurin_klement_2

skoda_superb_laurin_klement_3

skoda_superb_laurin_klement_4

Superb iii

Superb iii9

Superb iii10

Superb iii3

Superb iii1

Superb iii4

Superb iii5

Superb iii11

Superb iii2

Superb iii7

Superb iii8


 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Top