GENEVA 2015: Volkswagen Sport Coupe Concept GTE – viitorul companiei arata uimitor!

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Acesta este prototipul unui sedan coupe Volkswagen, despre care germanii spun că va fi un model poziţionat în gamă între Passat şi Phaeton și va avea un aspect foarte frumos, mult mai diferit de ceea cu ce ne-a obișnuit Volkswagen până în prezent.

Sport Coupe Concept GTE a

Similar mai multor modele VW de serie, conceptul Sport Coupe GTE este construit pe platforma modulară MQB. El are o lungime totală de 4869 de mm, o lățime de 1864 de mm și o înălțime de 1407 mm, ceea ce ne permite să-l clasăm direct în clasa E, unde predomină modele ca Audi A6, BMW Seria 5 și Mercedes E-Class. Încă o dovadă a acestui fapt este ampatamentul conceptului, egal cu 3020 de mm! Portbagajul, cu deschidere de tip hayon, oferă o gură de încărcare generoasă și o capacitate de încărcare de 480 de litri.

Aspectul lui Volkswagen Sport Coupe Concept GTE este cel care impresionează extrem de mult prin ieșirea din tiparele companiei. Vorbind despre fiecare element în parte, remarcăm partea frontală ce combină grilă, logo-ul brandului și blocurile optice cu lumini LED. Un element foarte elegant sunt multiplele linii ale grilei radiatorului ce pătrund chiar în sticla farurilor.

volkswagen_sport_coupe_concept_gte_9

La profil acoperișul este plonjat în partea posterioară, acolo unde spatele preia linia sportivă și iese în evidență prin stopurile arcuite cu lumini LED și un spoiler sportiv în care au fost înglobate evacuările duble. Jantele sunt pe măsura unui coupe veritabil, de 21 de inci.

La interior butoanele sunt înlocuite de ecrane tactile, iar cei patru pasageri au parte de foarte multă lumină grație unui acoperiș panoramic, ce dispune și de o parte retractabilă, acționată electric.

volkswagen_sport_coupe_concept_gte_1

O altă noutate importantă este trenul de propulsie hibrid, de unde și denumirea GTE. Aici sunt combinate un motor pe benzină V6 TSI cu două agregate electrice, de unde rezultă o putere totală de 380 de cai, suficientă pentru sprintul de la 0 la 100 de km/h în doar 5,2 secunde și viteza maximă limitată electronic la 250 km/h. Prezența unei baterii litiu-ion asigură o rulare pur electrică de 50 de kilometri, astfel că primii 100 de kilometri sunt parcurși de Sport Coupe Concept GTE consumând doar 2,0 litri.

Cât de mult se va inspira modelul de serie de la acest concept fascinant vom afla în anii ce urmează, perioada 2016-2017 fiind anunțată ca timpul de apariție a viitorului Volkswagen Coupe cu patru uși.

volkswagen_sport_coupe_concept_gte_10

volkswagen_sport_coupe_concept_gte_11

volkswagen_sport_coupe_concept_gte_2

volkswagen_sport_coupe_concept_gte_3

volkswagen_sport_coupe_concept_gte

Volkswagen Sport Coupé Concept GTE '03.2015

volkswagen_sport_coupe_concept_gte_5

volkswagen_sport_coupe_concept_gte_6

volkswagen_sport_coupe_concept_gte_7

volkswagen_sport_coupe_concept_gte_8

volkswagen_sport_coupe_concept_gte_11

volkswagen_sport_coupe_concept_gte_12

volkswagen_sport_coupe_concept_gte_13

volkswagen_sport_coupe_concept_gte_14

volkswagen_sport_coupe_concept_gte_15

volkswagen_sport_coupe_concept_gte_16

volkswagen_sport_coupe_concept_gte_17

volkswagen_sport_coupe_concept_gte_19

volkswagen_sport_coupe_concept_gte_20

volkswagen_sport_coupe_concept_gte_21


 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Top