(VIDEO ŞOCANT) Un șofer a trecut pe roșu cu 100 km/h! CE A URMAT

 • 98
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  98
  Shares

COD GALBEN de ACCIDENTE. Imagini de groază pe drumurile ţării (FOTO)

ACCIDENT TRAGIC! Mașină lovită de TIR la Peresecina (FOTO)

LOVIT MORTAL! Un bărbat a murit pe trecerea de pietoni

Autorităţile din Iaşi au făcut publice imaginile de la tragicul accident care a avut loc în zona Podu Roş. În accident şi-au pierdut viaţa soţii Eugen şi Mihaela Buzea. Şoferul ucigaş, Claudiu Marian Paşnicu, a fost arestat pentru 29 de zile.

Din filmare se pot trage mai multe concluzii, însă experţii vor avea ultimul cuvânt: şoferul autoturismului Audi a intrat în intersecţie pe culoarea roşie a semaforului, a depăşit pe contrasens coloana de autoturisme care aştepta la semafor, a evitat la limită pietonul, însă şoferul nu a mai apucat să evite şi Loganul roşu al soţilor Buzea. 

La minutul 8.09 din filmare, autoturismul ajunge la semaforul de pe Aleea Rozelor, înainte să intre în intersecţie, iar şoferiţa aşteaptă culoarea roşie. Ea aşteaptă până in minutul 9 şi 20 de secunde, când pleacă de pe loc, fără grabă. Autoturismul îşi continuă traseul în linie dreaptă şi în patru secunde trece de axul drumului, moment în care este lovit fulgerător de Audi.

accident podu ros audi pasnicu sotii buzea

Astfel, în aproximativ 4 secunde a parcurs în jur de 12 metri, trecând peste 3 benzi de circulaţie. De asemenea, concomitent cu plecarea Loganului, de pe aceeaşi parte a drumului, traversează în paralel cu Loganul un pieton. La minutul 9 şi 20 de secunde, pietonul îşi ridică plasa lăsată pe trotuar şi se avântă în traversarea străzii.

Atât pietonul. cât şi autoturismul Dacia ajung în acelaşi punct al străzi şi scapă miraculos de lovitura bolidului Audi. Din cadrele filmării putem să facem doar câteva aproximări, lăsând ca experţii să se calculeze exact viteza celor două autotu­risme. Din filmare, putem trage concluzia că şoferiţa Loganului face două lungimi de maşină pe secundă în momentul izbiturii, adică are în jur de 10 km/h în timp.

Şoferul autoturismului Audi face 10-11 metri, adică distanţa de la trecere, când evită pietonul, până la impact, în jumătate de scundă, ceea ce ar înseamna cel puţin 70 km/h. De asemenea, din filmare putem trage concluzia că şoferul autotu­rismului Audi, Claudiu Paşnicu, intră în intersecţie fără să calce frâna, chiar pe culoarea roşie a semaforului, în timp ce mai erau secunde „bune“ până când acesta să se „înverzească“.

De altfel, putem fi convinşi că şoferul a ocolit pietonul care se angajase în traversare odată cu Loganul, şi a trecut prin faţa acestuia, la milimetru.

În prezent, poliţiştii mai au o filmare a accidentului, înregistrată de camera de bord a primului autotu­rism care se afla în staţionare la semafor şi în care a fost împins Loganul, de către Audi. Poliţiştii au precizat că soţii Buzea purtau centura de siguranţă şi că au murit da­torită izbiturii violente. De asemenea, poliţiştii ieşeni aşteaptă ca în aceste zile să parvină rezultatele toxicologice ale şoferului Audi, pentru a se vedea dacă Paşnicu s-a urcat la volan drogat.

Numai că Medicina Legală nu poate verifica dacă Paşnicu a consumat etno­botanice, ci numai droguri uzuale. De asemenea, în timpul cer­ce­tărilor, şoferul nu a dorit să ofere explicaţii poliţiştilor cu privire la accident. şi şi-a adus un avocat. Acesta a fost arestat pentru 29 de zile pentru infracţiunea de fugă de la locul accidentului, iar în acest caz, poliţiştii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

ACCIDENT CIUDAT: Cum a ajuns un microbuz de linie pe scările unui restaurant

ACCIDENT FATAL în Capitală! O femeie, lovită pe trecerea de pietoni (VIDEO)

ACCIDENT GRAV: O maşină lovită frontal ia foc în trafic (VIDEO ŞOCANT)

Sursa: Ziarul de Iaşi

Dacă ai fost martorul unei situaţii periculoase pe drum, expediază imaginile surprinse la adresa contact@autostrada.md, ori prin  Viber sau  Whatsapp la telefonul 060 88 11 00

 • 98
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  98
  Shares

One thought on “(VIDEO ŞOCANT) Un șofer a trecut pe roșu cu 100 km/h! CE A URMAT

Comments are closed.

Top