In primele zile ale anului s-au produs 16 accidente rutiere care au rapit viata a doua persoane

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

În ultimele 24 de ore, pe teritoriul țării s-au produs 16 accidente rutiere, soldate cu 2 persoane decedate și 27 traumatizate. Acestea s-au produs  în municipiul Chișinău și raioanele: Sîngerei, Dondușeni, Soroca, Comrat, Ștefan- Vodă, Anenii Noi, Ceadîr- Lunga, Criuleni, Ungheni și Drochia.

Car Accident

Pe 1 ianuarie, aproximativ la ora 10:10, în satul Cioburciu, raionul Ștefan- Vodă, un bărbat în vârstă de 27 de ani, conducând automobilul de model „Chevrolet Tacuma” și avînd exces de viteză, nu s-a isprăvit cu ghidajul și a tamponat frontal un gard confecționat din beton armat. În urma accidentului rutier, șoferul a decedat în drum spre spital, iar pasagerul acestuia, cu multiple leziuni corporale a fost transportat la Spitalul raional Ștefan- Vodă.

Alt accident tragic cu sfîrșit letal s-a produs în seara de 1 ianuarie, aproximativ la ora 21:45 în municipiul Chişinău pe strada Ion Creangă, în regiunea staţiei de troleibuz “Flacăra”. Conducătorul auto în vârstă de 60 de ani, domiciliat în orașul Durleşti, municipiul Chişinău, conducînd automobilul de model „Dacia Logan” a tamponat o femeie originară din Chișinău, care traversa strada neregulamentar. În rezultatul vătămărilor corporale primite, femeia a decedat în automobilul de urgenţă în drum spre spital.

Pe 1 ianuarie, aproximativ la ora 10:45, pe traseul R-37, Ceadîr- Lunga, în apropierea satului Joltai,șoferulul automobilului de model “Volkswagen Golf”, a adormit la volan și s-a tamponat într-un copac. În rezultatul accidentului, șoferul și cei 3 pasageri printre care un minor au fost transportați cu multiple leziuni corporale la Spitalul raional Ceadîr- Lunga.

Alt accident cu urmări tragice s-a produs aproximativ la ora 13:00 pe traseul R-5 Criuleni – Holercani. Șoferul din 1983, conducînd automobilul de model  „Opel Corsa”, la ieșirea din satul Zolonceni, într-o în curbă, nu s-a isprăvit cu ghidajul și s-a inversat, tamponîndu-se într-un pilon de electricitate. În rezultatul accidentului rutier, 5 pasageri din autoturism, printre care un minor au fost internați cu diverse leziuni corporale la Spitalul raional Criuleni.

Pe parcursul a 24 de ore, inspectorii de patrulare au documentat 26 șoferi suspectați că ar fi consumat alcool la volan; 44 – au încălcat limita de viteză stabilită pentru circulația transportului pe drumurile și traseele naționale; 11 șoferi care conduceau unitățile de transport fără permis; 13 care nu și-au cuplat centura de siguranță.

Inspectoratul Național de Patrulare îndeamnă conducătorii auto să respecte regulile de circulație și să țină cont de capriciile vremii; să conducă cu prudență, îndeosebi pe timp de ploaie sau ceață, când carosabilul este umed sau acoperit cu polei. Stimați șoferi, dați dovadă de maximă vigilență și atenție la volan, nu urcați la volan dacă ați consumat băuturi alcoolice, respectați limita de viteză, cuplați centura de siguranță și asigurați-vă că și pasagerii dvs sunt în siguranță. Pietonii sunt rugați să traverseze strada doar în locurile permise.

Nu uitați că graba și neatenția vă pot costa viața dumneavoastră și a celor dragi!

sursa: pr.gov.md

Dacă ai fost martorul unei situaţii periculoase pe drum, expediază imaginile surprinse la adresa contact@autostrada.md, ori prin  Viber sau  Whatsapp la telefonul 060 88 11 00

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Top